Astazi, 18 Septembrie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

 

Peste zece infracţiuni, precum şi amenzi de 17.000 de lei, aplicate în 24 de ore de poliţişti din Moineşti

(26 octombrie 2012, ora 12:05)  Un număr de 12 infracţiuni constatate şi aplicarea a 72 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 17.000 de lei este bilanţul unei acţiuni a poliţiştilor din municipiul Moineşti, desfăşurate pe parcursul a 24 de ore vizând prevenirea şi combaterea faptelor de natură ilegală în zonele de competenţă urbană şi rurală.

De asemenea, au fost reţinute un certificat de înmatriculare şi patru permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

'La această acţiune complexă, iniţiată în special pentru combaterea şi prevenirea furturilor de produse petroliere, dispozitive şi materiale din instalaţiile petroliere, precum şi de material lemnos, au participat peste 60 de poliţişti de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Moineşti, Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti şi Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa, având colaborarea unor subofiţeri şi ofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bacău', a declarat inspectorul Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.


Între alţii, poliţiştii i-au depistaţi în flagrant pe Nicoleta G., de 19 ani, şi Nicolae M., de 21 de ani, ambii din comuna Zemeş, în timp ce transportau cu un autovehicul pe o stradă din Moineşti cantitatea de 400 de litri de produs petrolier în două recipiente a câte 200 de litri fiecare. Din cercetări s-a stabilit că produsul petrolier, în valoare de 1.000 de lei, fusese sustras din zona comunei Zemeş. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate, iar în cauză s-a întocmit dosar penal.

Tot pentru furt de produse petroliere i s-a întocmit dosar penal şi lui Dumitru O., de 54 de ani, din comuna Poduri, găsit transportând, într-un automobil, recipiente conţinând benzină sustrasă.

Au fost depistaţi, de asemenea, în flagrant Andrei M., de 28 de ani, Petruţ C., de 35 de ani şi Ioan P., de 43 de ani, toţi din Moineşti, în timp ce transportau cu un atelaj hipo două cupoane de ţeavă metalică cu lungimea de 2,5 mtri şi diametrul de 8 ţoli, materiale sustrase dintr-o conductă a Schelei petroliere Moineşti.

Tot materiale furate, utilizate în producţia petrolieră au fost găsite în curtea lui Spiridon C., de 42 de ani, din Dărmăneşti. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii l-au depistat în flagrant şi pe Mihai V., de 53 de ani, din comuna Agăş, care a tăiat din pădurea satului Coşnea 11 arbori având diametrele cuprinse între 26 şi 60 de centimetri. Materialul lemnos în volum total de 9,6 metri cubi a fost ridicat în vederea confiscării, pe numele bărbatului întocmindu-se dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

'Menţinerea unei rate îngrijorătoare a furturilor de produse petroliere, materiale şi bunuri din cadrul zonelor instalaţiilor petroliere şi de material lemnos în zona Văii Trotuşului a impus luarea unor măsuri de prevenire, precum şi depistare a celor ce încalcă legea. Acţiuni de genul celei întreprinse în ultimele 24 de ore vor fi reluate cu periodicitate, estimând o eficientizare a activităţii de combatere a infracţionalităţii în zonă, aşa cum am obţinut şi în alte domenii posibil vulnerabile la nivelul judeţului, unde prevenirea s-a dovedit a fi o 'armă' eficientă pentru diminuarea indicilor de manifestări ilegale în rândul firmelor şi populaţiei', a declarat  comisarul şef Vasile Oprişan, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Sursa: Agerpres

Articole recomandate

Primarul Stavarache are probleme de...
Romeo Stavarache a cerut amânarea...
Bacău: După 16 luni de la...
Percheziţii la suspecţi de...
(AUDIO) Pacient găsit mort în...
Romeo Stavarache va fi eliberat din...
(AUDIO) Boala limbii albastre a...
Accident cu 5 victime în județul...
Bacău: Urmărit internaţional...
Romeo Stavarache încearcă din nou...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania