Astazi, 20 Iulie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

Vaslui, elevi, olimpiade, premii, scoala, concursuri, 2014

Vaslui: Zeci de medalii şi premii speciale ale elevilor din judeţ la olimpiadele şcolare

(5 mai, ora 16:30) Peste 70 de elevi care au reprezentat judeţul Vaslui la olimpiadele şcolare şi alte concursuri organizate la nivel naţional s-au întors cu medalii şi menţiuni ori premii speciale.
 
Potrivit declaraţiei inspectorului general şcolar adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui, Doru Balan, şapte elevi vasluieni au reuşit să obţină locul întâi la nivel naţional la diverse discipline şcolare. Este vorba despre locul I la Limba Engleză, obţinut de Răzvan Iuliu Ciulei, primul loc la Pedagogie, premiu obţinut de eleva Nicoleta Petrea, premiul I la Religie, adjudecat de elevele Elena Sabina Marica şi Ligia Varariu şi de primul loc la Limba Italiană, care a revenit elevei Roberta Nechita.
 
La etapa naţională a Olimpiadelor la disciplinele din aria curriculară 'Tehnologii', elevii vasluieni au obţinut trei menţiuni, trei premii II şi două premii I la industrie textilă şi pielărie prin elevele Marina Romaşu şi Andreea Săvescu, ambele eleve la Colegiul Tehnic 'Al. I. Cuza' din municipiul Bârlad. Totodată, Ionuţ Şorea, din oraşul Negreşti a obţinut premiul special pentru cel mai bun punctaj la Geografie (50 puncte din 50 puncte acordate) la disciplina Ştiinţele Pământului.
 
'În fiecare an performanţele elevilor noştri la olimpiadele şi concursurile şcolare ne bucură şi ne onorează. Pentru o parte dintre ei am oferit şi noi premii speciale sau menţiuni de onoare. Ştim cu toţii că în spatele unor astfel de rezultate stau ore întregi de muncă şi de studiu atât din partea elevilor, cât şi din partea profesorilor. Copiii dar şi îndrumătorii lor merită felicitaţi pentru felul în care au reprezentat judeţul', a declarat pentru AGERPRES, inspectorul general şcolar adjunct al IŞJ Vaslui, Doru Balan.
 
Un caz deosebit este cel al lui Vlad Sîmbotin, elev în clasa a noua la Liceul 'Mihail Kogălniceanu' din Vaslui, care s-a calificat la trei olimpiade naţionale, fiind recompensat la Biologie, unde a obţinut locul al doilea la nivel naţional, loc ce i-a adus cooptarea în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene. De altfel, pentru performanţa de a avea doi elevi care s-au clasat pe primul loc la nivel naţional, Liceul 'Mihail Kogălniceanu' din Vaslui a obţinut o diplomă de excelenţă din partea Senatului României. (AD)
Sursa: Agerpres

Articole recomandate

Bolnavii din mediul rural vasluian...
Au renunţat la proprii copii. Din...
(AUDIO) Spitalul orăşenesc din...
Părinţii elevilor de clasa I şi...
Medicul chirurg Octavian Marcu,...
Infractori daţi în urmărire...
(AUDIO) Autorităţile locale din...
Sute de copii cu vârsta cuprinsă...
Un bârlădean a comandat on-line...
Doar 291 de dascăli vasluieni au...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania