Astazi, 08 Decembrie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

 

Târgul voluntarilor la Bacău

(20 mai 2013, ora 13.01) Peste 100 de voluntari s-au prezentat, ieri, la Târgul Voluntarilor, în Parcul Catedralei, în încercarea de a atrage noi susţinători și noi colegi care să se alăture nobilelor misiuni la care s-au angajat. Acţiunea a făcut parte din “Săptămâna Naţională a Voluntariatului”, eveniment organizat timp de șapte zile de Fundaţia de Sprijin Comunitar (FSC) Bacău. Organizaţiile non-guvernamentale și-au prezentat proiectele pe care le derulează, în speranţa de a convinge cât mai mulţi adolescenţi și adulţi să îmbrăţișeze cauza lor.


Pe o vreme de excepţie, rând pe rând, voluntarii încep să se organizeze, ridicând corturile, lipind afișe cu îndemnuri de a li se alătura și afișând banere cu sigla fundaţiei pe care o reprezentau. “În primul rând – a declarat Iosif Ilieș, reprezentantul Fundaţiei «Sf. Ioan Bosco» – ca voluntari, le oferim posibilitatea de a petrece o lună de zile cu copiii în Tabăra de Vară, unica activitate de acest gen din zona noastră. Pot face activităţi manuale, sportive, artistice, în funcţie de abilităţile fiecăruia. Apoi, va fi o lună de lucru în echipă cu alţi tineri, pentru că aici se vor întâlni cu voluntarii care sunt la noi deja, iar, pe timpul anului, au posibilitatea de a face voluntariat la Centrul de zi”.

Alături e inimoasa Georgiana, voluntar la Habitat for Humanity, aflată de la vârsta de 10 ani în slujba voluntariatului și care, peste doar câteva zile, urmează să atingă vârsta majoratului. “Am adus tricouri, am adus calendare, informaţii despre Habitat For Humanity, încercăm să facem fundraising și să atragem voluntari de partea noastră”. Mai departe, observ mișcare în uniforme la standul celor de la “Cercetașii României”. “Vrem să le arătăm celor interesaţi – explică Gabriel Fodor, de la Cercetașii României – ce facem noi, în general: lucrul cu copiii, activităţi de ecologizare, activităţi de caritate. Educaţia pentru viaţă cred că este atuul nostru. Avem colegi care de la vârsta de 7 ani au venit la noi, și îţi dai ușor seama, la vârsta majoratului, că au crescut la «Cecetași». Au învăţat să se descurce în viaţă. Aveau educaţia de bază din familie, de la școală, dar nu și pe cea a vieţii. Noi reușim să-i mobilizăm, să-i scoatem din timiditatea pe care o au, la noi încep să socializeze foarte mult și extrem de ușor”. Spre margine, veniţi de la Onești, voluntarii Asociaţiei Kolping se străduiesc să iasă în evidenţă.

“Suntem de 20 de ani prezenţi în această zonă, a ONG-urilor – spune Corneliu Bulai, de la Asociaţia Regională Kolping Moldova – la Onești, Bacău, Valea Seacă, Faroani, Oituz, Ploscuţeni, în judeţul Vrancea, și Bârlad, judeţul Vaslui. Am ajuns și în Bacău, unde vom sta de vorbă cu cei care ne vor vizita, să-i invităm la acţiunile noastre, să prindem idei, să prindem soluţii și să ne dezvoltăm împreună. Acum dezvoltăm mai multe iniţiative de voluntariat în care vrem să-i prindem pe toţi cei care doresc să sacrifice o bucăţică din timpul lor pentru a fi solidari cu grupurile ţintă pe care ni le propunem”. Reţinem din programul evenimentului muzica ușoară, dansurile și voia bună expusă din abundenţă de tinerii voluntari. Însă nu pot să trec cu vederea prestaţiile artistice ale Dumitriţei, voluntar la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău (CPECA), dar mai ales ale micuţei Ștefania, de la Kolping, pe care nu a intimidat-o nici măcar ploaia răcoroasă de vară, susţinută fiind de colegi sub stropii nemiloși, încă o dovadă a solidarităţii specifice voluntarilor. De altfel, gestul lor a fost urmat imediat de colegii de la CPECA care, la râdul lor au susţinut-o, dansând în ploaie și agitând mâinile cu baloane albastre, culmea!, pe acordurile melodiei “Set fire in the rain”. Au mai evoluat tinerii de la No Studio, în ritm de hip hop și beatbox, și nebunaticii de la Musical Art, care cu gesturile lor extreme de parkour au reușit să smulgă ropote de aplauze.
Sursa: ziaruldebacau.ro

Articole recomandate

Bacău: Cântăreaţa Maria Şalaru...
Un pieton şi un biciclist au fost...
Echipa ISU Bacău a câştigat...
Voluntari elevi, invitaţi să...
Expoziţia-concurs 'Saloanele...
Romanian Top Hits Music Awards...
(AUDIO) Au început Zilelor...
Expoziţie cu lucrări de...
Complexul Muzeal din Bacău...
(Documentar Agerpres) AEROSTAR - 60...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania