Astazi, 06 Decembrie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

romania, republica moldova, control, vama, combatere, trafic, tigarete, dgv, 2014

România şi Republica Moldova intensifică acţiunile de control vamal pentru combaterea traficului de ţigări

(21 iulie, ora 15:30) Autorităţile vamale din România şi Republica Moldova vor intensifica acţiunile comune de control în scopul prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigarete, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale a Vămilor /DGV/ remis, luni, AGERPRES.
 
'Începând cu data de 22 iulie 2014, Direcţia Generală a Vămilor din România şi Serviciul Vamal al Republicii Moldova organizează concomitent acţiuni de intensificare a controalelor vamale cu scopul de a îmbunătăţi gradul de conformare al persoanelor fizice/juridice faţă de reglementările vamale şi fiscale privitoare la comerţul cu produse din tutun şi diminuarea traficului ilicit cu ţigarete. Acţiunile fac obiectul unui plan comun privind prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu ţigarete şi se înscriu în contextul implementării cadrului strategic de cooperare vamală între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, precum şi a măsurilor incluse în protocolul privind intensificarea colaborării în domeniul prevenirii şi combaterii fraudelor vamale încheiat în anul 2011 între cele două autorităţi vamale', se spune în comunicat.
 
Activităţile se vor derula la nivelul birourilor vamale de la frontieră comună dintre România şi Republica Moldova, pe baza utilizării unor tehnici moderne de management al riscurilor, incluzând utilizarea intensivă a mijloacelor specifice de control nedistructiv, a echipelor canine specializate pentru detecţia ţigaretelor şi a echipelor mobile pentru controlul în trafic, care vor acţiona pe principalele rute de transport internaţional.
 
Potrivit DGV, s-au stabilit centre naţionale de coordonare şi schimb de informaţii operative între cele două autorităţi vamale, care vor coopera cu autorităţile naţionale cu atribuţii de aplicare a legii, beneficiind de suportul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală-ANAF, al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, respectiv al Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova.
 
'Prin punerea în aplicare a planului de acţiune, se urmăreşte atingerea obiectivelor principale asumate de cele două autorităţi vamale: protejarea atât a intereselor lor financiare ale celor două state, cât şi a sănătăţii cetăţenilor, precum şi facilitarea traficului licit de mărfuri între Republica Moldova şi România', se precizează în comunicatul DGV.  (AD)
 
Sursa: Agerpres

Articole recomandate

România donează Republicii...
Republica Moldova nu vrea în NATO
Ponta, la inagurarea gazoductului...
Republica Moldova marchează,...
Acordul de Asociere dintre...
Guvernul de la Chișinău a decis,...
România şi R.Moldova doresc...
Republica Moldova va semna Acordul...
Rogozin: "Da, domnilor...
(UPDATE/AUDIO) Premierii român şi...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania