Astazi, 18 August, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

etichete: Gura Humorului, UNESCO, proiect, obiective

Promovarea obiectivelor UNESCO din Bucovina prin proiectul ''Albastrul poate fi de Voronet''

(16 Ianuarie 2014, ora 10:30) Statiunea turistica Gura Humorului gazduieste in aceste zile o serie de activitati artistice, in cadrul proiectului ''Albastrul poate fi de Voronet''.

Activitatile au ca scop promovarea obiectivelor UNESCO din Bucovina, dar si a obiectivelor culturale si naturale de importanta nationala si regionala, precum Muzeul Obiceiurilor populare din Gura Humorului, Parcul Dendrologic Arinis si alte obiective ce urmeaza a fi descoperite de participantii la proiect, a anuntat Ionela Ghisovan, reprezentant al Complexului de Agrement Arinis.

Potrivit sursei citate, promotorii proiectului sunt Asociatia Art & Heritage si Asociatia Culturala Terrebruciate, din Gallipoli Lecce - Italia, fiind angrenati opt pictori profesionisti care provin din diferite tari europene.

Potrivit lui Ghisovan, pictorii vor picta timp de opt zile, intr-o resedinta artistica din Gura Humorului, si vor tine un sir de ateliere deschise, destinate publicului larg. Prima etapa a proiectului a fost documentarea, timp de trei zile pictorii si fotografii participanti la proiect vizitand obiectivele Patrimoniului Mondial UNESCO din Bucovina.

In prezent pictorii realizeaza opere de arta reprezentand peisaje si elemente artistice, simboluri locale, acordandu-se o importanta deosebita specificului artistic local, avand ca tema centrala albastrul de Voronet.

In urma realizarii proiectului, 16 lucrari vor fi donate Primariei din Gura Humorului, urmand sa fie expuse permanent intr-o sala a Casei de Cultura, iar opt lucrari dedicate unei tematici aparte - Patrimoniul Imaterial - Sarbatorile de iarna din Bucovina - vor fi donate Muzeului Obiceiurilor populare din Gura Humorului.

In cadrul resedintei artistice vor exista ore de lucru cu pictorii amatori, scoli, gradinite, astfel incat populatia zonei sa aiba ocazia sa participe la ore de pictura si creativitate artistica si sansa de a comunica cu personalitati provenind din tari si medii culturale diferite. Totodata, cei opt pictori participanti la proiect vor duce cu ei in tarile de origine imagini inedite ale locurilor vizitate, promovand astfel obiective ale Patrimoniului Mondial UNESCO din Bucovina. Tabara de pictura de la Gura Humorului se va incheia pe 18 ianuarie.

Sursa: Agerpres

Articole recomandate

Astăzi, la Ciocănești, în...
Astăzi începe Festivalul de Artă...
România va găzdui Olimpiada...
(AUDIO) Suceava: Festivalul...
Suceava: Casă memorială pentru...
Manifestări dedicate împlinirii a...
Scriitoarea suceveancă Angela...
1 Decembrie sărbătorit la Suceava
“Cupa Armoniei” la fotbal...
Expoziţia “Maramureş mon...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania