Astazi, 20 Iulie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

Vaslui, Bârlad, Observator Astronomic, observații

Observaţii astronomice în stradă

(7 iunie, ora 10:50) Astăzi, între orele 21.30 şi 23.00, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza observaţii astronomice în stradă.

Această activitate se va desfăşura în zona parcului teatrului „Victor Ion Popa”, pe trotuarul de pe strada principală (lângă statuia lui Mihai Eminescu).

Scopul acestei activităţi este de a promova astronomia în rândul publicului larg. În seara de 7 iunie, planeta Marte va fi în conjuncţie cu Luna (Luna va fi aparent aproape de planeta Marte).

Conjuncţiile sunt fenomene astronomice fără importanţă ştiinţifică, dar sunt un prilej excelent pentru promovarea astronomiei în rândul publicului.

De ceva timp Observatorul Astronomic din Bârlad organizează în mod regulat (în special primăvara şi vara) observaţii astronomice în stradă, în felul acesta, instituţia bârlădeană numărându-se printre primele din ţară ce organizează astfel de activităţi.

Observaţiile astronomice programate pentruaceastă seară se vor desfăşura numai dacă cerul va fi senin!

Dacă cerul va fi acoperit de nori, sesiunea de observaţii astronomice va fi reprogramată într-o altă zi.

În seara zilei de 7 iunie, planeta Marte intră în conjuncţie cu Luna. Luna va fi, aparent, mai aproape de Marte. „Conjuncţiile sunt fenomene astronomice fară importanţă ştiinţifică, dar sunt un prilej excelent pentru promovarea astronomiei în rândul publicului.

De ceva timp Observatorul Astronomic din Bârlad organizează în mod regulat, în special primăvara şi vara, observaţii astronomice în stradă, în felul acesta, instituţia noastră se numără printre primele din ţară ce organizează astfel de activităţi”, a declarat, pentru presă, muzeograful Ciprian Vîntdevară, coordonatorul Observatorului astronomic şi al Planetariului din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

Pentru bârlădenii interesaţi se anunţă că în perioada 11-14 iunie, Muzeul „Vasile Pârvan” şi Observatorul Astronomic din Bârlad organizează pentru cei ce vor să cunoască Universul o Şcoală de Vară de Astronomie, nimită „Descoperă Universul”, aflată la a treia ediţie.

Vor avea loc la Observator cursuri de astronomie de la orele 19.00 la 21.30 după care de la această oră până la ora 0.00 vor avea loc observaţii astronomice şi difuzarea de filme documentare. 

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Articole recomandate

Observaţii astronomice în...
Vaslui: Săptămâna...
Ambasadoarea Finlandei se...
Cinci adolescenţi, răniţi după...
Un TIR s-a ciocnit cu un tren în...
Tentativă de jaf la o casă de...
Expoziţia 'Stindardul liturgic al...
Şcoli închise, localităţi...
Topul Firmelor din Vaslui
În comă după ce a căzut de pe o...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania