Astazi, 22 Mai, 2018
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

 

Noi aderenţi la Platforma Civică „Acţiunea 2012“

Începând cu luna iulie 2011, mai multe organizaţii s-au alăturat Platformei Civice „Acţiunea 2012“, „din dorinţa de a arăta că susţin şi se implică în iniţiativele care urmăresc interesul naţional“, precizează reprezentanţii platformei civice. „Organizaţiile semnatare consideră că platforma pledează pentru un act de reparaţie istorică şi că susţinerea unirii Republicii Moldova cu România reprezintă un gest de normalitate civică, pe care şi-l asumă toţi membrii cuprinşi în organizaţii. Totodată organizaţiile semnatare îşi exprimă speranţa că, prin aderarea lor la Platformă, vor oferi un exemplu actorilor publici de pe ambele maluri ale Prutului, spre a-şi uni forţele în vederea dezvoltării fireşti a românilor în cadrul teritoriului naţional“, mai adaugă membrii Platformei Civice.


Organizaţiile semnatare:


Basarabeni Media Group, Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Galaţi, Asociaţia Obştească Academia de Stiinte a Mediului, Asociaţia Tighina, Asociaţia Studenţească a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Liga Studenţilor Basarabeni din Timişoara, Asociaţia Obştească ,,Memoria”, Asociaţia Studenţilor din Zurich, Casa Românilor din Elveţia, Asociaţia Studenţilor Români din EPFL (Lausanne), Asociaţia universitară Eminescu din Geneva, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti.


Platforma civică „Acţiunea 2012“ reprezintă o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru regăsirea românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat. Pe parcursul anilor 2011 şi 2012, organizaţiile componente desfăşoară campanii şi manifestări publice de informare şi sensibilizare a întregii populaţii din cele două state româneşti, cu obiectivul de a conştientiza necesitatea realizării unităţii naţionale.

Sursa: Radio Iasi

Articole recomandate

Yoan Gourcuff a primit trofeul...
Doi tineri schiori americani au...
Eugen Trica va antrena CFR Cluj
Szukala a semnat un contract pe doi...
Vincenzo Montella: Tatarusanu este...
Montella despre Mutu: Sa vedem in...
Pilotii Sauber contribuie la...
Messi are gastroenterita si a...
Tocala: Daca FRF nu a facut cerere...
Sportivul anului 2014 va fi...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania