Astazi, 16 Octombrie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

ministerul educaţiei, învăţământ, obligatoriu, 3 ani, 2018, 2014

Ministerul Educaţiei ar putea introduce învăţământul obligatoriu de la vârsta de 3 ani din 2018

(21 august, ora 17:30) Învăţământul ar putea deveni obligatoriu în România de la vârsta de 3 ani începând din anul şcolar 2018-2019, a estimat joi, la Suceava, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.
 
'Învăţământul obligatoriu de la 3 ani nu se va întâmpla anul ăsta, nu se va întâmpla în doi ani, dar, progresiv, în maxim 4-5 ani, trebuie să ajungem acolo', a afirmat Pricopie.
 
Ministrul Educaţiei Naţionale, prezent la Suceava la deschiderea Congresului Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRo), a prezentat avantajele unei astfel de iniţiative, subliniind diferenţele majore dintre dezvoltarea fizică şi intelectuală a unui copil care a frecventat grădiniţa şi nivelul de dezvoltare al unuia care nu a frecventat învăţământul preşcolar. 
 
'Nu exclud ca următoarea modificare a Legii Educaţiei Naţionale, fie prin Parlament, fie printr-o ordonanţă de urgenţă, să aducă deja o noutate referitoare la acest aspect, respectiv obligativitatea grupei mari la grădiniţă, de la 5 ani, din 2015, şi, estimez că din anul şcolar 2018-2019, învăţământul va fi obligatoriu de la vârsta de 3 ani', a spus Remus Pricopie. 
 
Prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu, deputat PDL de Suceava, a urat bun venit tuturor oaspeţilor, cu prilejul AGIRo.
 
'Cea de a 36-a ediţie a Congresului AGIRo în Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare, la Putna, Cernăuţi şi Chişinău, marchează rolul unificator al personalităţii educatorului, simbolizat de învăţătorul român, acel Domnu Trandafir pe care nu încetăm să-l invocăm, căutându-i mereu chipul în jurul nostru. (...) Sper să pot înainta propunerea, venită din rândul colegilor dascăli suceveni, de a ridica un monument al învăţătorului la Suceava, oraş şi judeţ recunoscute pentru tradiţia şi calitatea de excepţie a învăţământului şi educaţiei, definite prin multiculturalism şi plurilingvism, prin promovarea competenţei şi a performanţei atât în rândul elevilor, cât şi al slujitorilor şcolii'', a spus prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu.
 
Actuala ediţie a congresului reuneşte peste o mie de cadre didactice din România, Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Albania şi Croaţia, activităţi ale reuniunii fiind programate şi la Cernăuţi, Chişinău şi Eforie Sud, în perioada 21-28 august. Primul Congres al AGIRo a avut loc în 1898, la Ploieşti.(RO)
Sursa: Agerpres

Articole recomandate

(UPDATE) Primarul din Rădăuţi,...
Tăriceanu: Suspendarea...
(UPDATE) Primarul din Rădăuţi,...
Apa infestata cu fecale la...
Tezaurul monetar geto-dac de la...
Suceava: Investiţie de 6 milioane...
Suceava: Bunuri accizabile de...
(UPDATE/AUDIO) Femeia din Vama şi...
Suceava: Spitalul Judeţean va fi...
Suceava: O femeie şi fiica ei de...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania