Astazi, 20 Iulie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

Etichete: judetul bacau, companii, profit, regiunea nord est

Judeţul Bacău, lider în privinţa celor mai profitabile cinci companii din Regiunea Nord-Est

(2 septembrie 2013, ora 15:10) Judeţul Bacău este lider detaşat în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est în ceea ce priveşte primele cinci cele mai profitabile companii, cu un total de 133,5 milioane de euro şi cu o cifră de afaceri cumulată ce se apropie de un miliard de euro, adică jumătate din realizările întregii zone, relevă date ale Direcţiei Judeţene de Statistică.

Actuala Regiune de Dezvoltare Nord-Est include judeţele Bacău, Iaşi, Suceava, Neamţ, Vaslui şi Botoşani.
Cea mai profitabilă companie din cele saşe judeţe este firma băcăuană Dedeman, care a înregistrat anul trecut un profit de 58,1 milioane de euro şi a avut o cifră de afaceri de 541,7 milioane de euro.
 
După Dedeman, în judeţul Bacău sunt clasate, din punct de vedere al profitabilităţii, SIF Moldova, cu 30,8 milioane euro, Spedition UMB, 21,2 milioane euro, aparţinând omului de afaceri Dorin Umbrărescu, Tehnostrade, 16,5 milioane euro, şi Popasul Trebeş, firmă ce a preluat Grupul de panificaţie Pambac, cu 6,9 milioane euro.
 
Cel mai notabil profit al unei firme din judeţul Iaşi, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, este cel al ''Delphi Diesel Systems România', cu 27,3 milioane de euro şi o cu o cifră de afaceri de 145,5 milioane de euro. În total, primele cinci firme din Iaşi au realizat anul trecut un profit de 54,88 milioane de euro, adică sub cel înregistrat de Dedeman Bacău, şi o cifră de afaceri cumulată de 600 de milioane de euro.
 
La polul opus judeţului Bacău se află judeţul Botoşani, acolo unde primele cinci companii ordonate în funcţie de profit au realizat în total un profit de doar 8 milioane de euro. 
Pe structura actualelor regiuni de dezvoltare se estimează că vor fi configurate viitoarele opt regiuni administrative ale României.
Diferenţele de dezvoltare de la o regiune la alta sunt foarte mari, relevă datele Institutului Naţional de Statistică de anul trecut cu referire doar la Produsul Intern Brut pe cap de locuitor, în regiunea Bucureşti-Ilfov fiind dublul celei mai prospere zone din România, Banat, care, de asemenea, este de aproape două ori peste judeţele din zona Moldovei.
 
Astfel, în Bucureşti-Ilfov, PIB per capita a fost calculat de Institutul National de Statistică la 13.213 euro, cifră comparabilă cu a Slovaciei. Regiunea Vest are 6.281 euro, iar regiunea Nord-Est, cea mai săracă, are un PIB per capita de 3.421 euro. 
Sursa: Agerpres

Articole recomandate

Contractul de concesionare a...
Au debutat lucrările de...
Au fost finalizate lucrările de...
CET Bacău are datorii de 22...
La Bacău, taxa la externare,...
Dan Şova: "Pe alocarea...
240 de contoare de energie...
Profit, pe anul 2012, pentrul...
(AUDIO) Modernizări cu investiţii...
Bacău: Societatea deţinătoare a...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania