Astazi, 05 Decembrie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

 

Investitii si dezvoltare, nu amenzi!


Patronatul vasluian a luat pozitie fata controalele inspectorilor din cadrul ANAF-ului, desfasura-te in judet. Ionel Constantin a cerut functionarilor de la Fisc sa nu priveasca oamenii de afaceri ca pe niste hoti, pentru ca ei reprezinta temelia economiei nationale. Prefectul Andrei Puica a precizat ca nu este adeptul amenzilor, iar mesajul transmis institut iilor de control este sa se mearga pe preventie. Vasile Paval, primarul Vasluiului, a spus ca pentru dezvoltarea judetului este nevoie de investitii si atragerea masiva de finantare europeana.

Lucrarile din cadrul evenimentului "Conferintele Ataceri.ro" au dat prilejul reprezentantilor mediului de afaceri vasluian sa isi exeprime pozitia fata de controalele desfasurate de Fisc. Ionel Constantin, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Vaslui, a spus ca taxele si impozitele trebuie colectate de la toti agentii economici si contribuabilii persoane fizice. Insa, colectarea veniturilor la bugetul consolidat al statului trebuie sa se faca fara incalcarea legii nici de catre oamenii de afaceri, nici de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). "Trebuie sa se tina cont de ce au precizat primii doi oameni din statul roman. Referindu-se la controalele ANAF-ului, Presedintele Klaus Iohannis a spus ca o tara nu poate trai fara firme, iar Premierul Victor Ponta a precizat ca o tara nu poate avea evaziune fiscala. Plecand de la aceste doua pozitii oficiale, oamenii de afaceri sa nu fie priviti de catre inspectorii fiscali ca hotii acestei tari, pentru ca ei tin in spate economia nationala", a spus Ionel Constantin.

Preventie, in loc de amenzi

Prezent la discutii, Andrei Puica, prefectul judetului Vaslui, s-a aratat impresionat de prezenta foarte mare a oamenilor de afaceri si exprimat pozitia institutiei pe care o conduce fata de mediul de afaceri. "Sunt aici foarte multi oameni din privat, banci, asigurari, institutii publice si ma bucur ca putem sa facem o echipa, sa lucram ca o echipa pentru a ridica acest judet. Numai agentii economici pot crea locuri de munca. La ultima sedinta pe care ati avut-o la Camera de Comert, unde au participat si parlamentari ai judetului Vaslui, s-a spus despre mine ca as incuraja organele de control sa aplice amenzi. Eu nu fac asa ceva! Este aici conducerea de la Mediu, Protectia Consumatorilor, Autorittea Electorala, la toate aceste institutii eu le-am transmis un mesaj sa se mearga pe preventie, si nu pe aplicarea de amenzi. Si asa suntem vai de capul nostru, atunci punem lacat si inchidem judetul. De la Bucuresti se vine cu astfel de directive privind amenzile", a precizat Puica. Tot in sprijinul economiei locale, Andrei Puica a mai spus ca a propus Primului Ministru, Victor Ponta, sa se conceapa un program de masuri de relansare a economiilor celor mai slabe dezvoltate economic cinci judete din Romania, printre care sa fie si Vasluiul. "Eu sunt din Vaslui, si m-am intors aici pentru a contribui la ridicarea acestui judet. Trebuie insa se se stie ca Institutia Prefectului nu face faceri", a explicat Puica.

Investitii si iar investitii

Singura sansa pentru dezvoltarea economica a judetului sunt investitiile si atragerea de finantare europeana. Polul Metropolitan Vaslui reprezinta un instrument extrem de important pentru municipiul Vaslui de crestere economica in perioada 2014 – 2020. Vasile Paval, primarul municipiului Vaslui, a spus ca Ministerul Dezvolta rii a emis un document in care se specifica ca, in perioada urmatoare, vor exista 12 municipii care vor reprezenta poli metropoilitani. "Speram sa fim si noi printre aceste 12 orase, tocmai de aceea am plecat la drum cu acest program. La Zona Metropolitana au aderat 11 unitati teritorial administrative pana la o distanta de 25 kilometri fata de Vaslui. Aceasta este o structura organica si, in timp, se poate dezvolta prin alipirea altor sapte localitati. Zona include pana la 90.000 de locuitori si se va incepe sa se lucreze pe indetificarea de proiecte care sa se adreseze intregului pol de dezvoltare. Vrem ca in 2027 Polul Metropolitan Vaslui sa fie principalul pol agroindustrial al Moldovei, o constructie urbana durabila pentru cetateni si invetitori, care sa aiba legaturi stranse cu Polul Iasului", a precizat Paval.
Sursa: Monitorul de Vaslui

Articole recomandate

Siguranta alimentatiei, tema a...
Obligatii declarative – luna...
Oferta bogata a liceelor vasluiene...
Sarbatori Pascale in siguranta
Spitalul Negresti, scheletul din...
Drumurile proaste, cosmarul...
57 de solicitari in trei zile...
Debut ezoteric al «Scolii...
DSVSA a inchis patru operatori...
Autostrada Vaslui – Targu...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania