Astazi, 20 Iulie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

interviu, madalina ivancia, radio iasi, vioara, premii, raluca diaconiuc

(INTERVIU) Mădălina Ivancia, violonistă: "Ca solist îmi doresc să particip la cât mai multe concerte, alături de Filarmonică..."

30 de elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din întreaga ţară, care cântă la diverse instrumente au fost  invitaţi la Festivalul Internaţional "Enescu şi muzica lumii" la Sinaia. Printre ei s-a aflat şi Mădălina Ivancia, elevă în clasa a VII-a la Colegiul "Octav Băncilă" din Iaşi. 
 
"La Sinaia am susţinut două concerte în cadrul Festivalului Internaţional "Enescu şi muzica lumii", ediţia a 15-a. În primul concert intitulat "Generaţia mileniului trei" am fost invitată să cânt, împreună cu alţi şapte copii, unde am interpretat Rapsodia Vardar de vestitul compozitor bulgar Pancho Vladigerov." - Mădălina Ivancia.
 
Reporter:  Cum ai ajuns să faci parte din grupul care a cântat la Sinaia?
 
Mădălina Ivancia: Am fost selecţionată în urma unei audiţii la Colegiul Naţional de Artă "Octav Băncilă". Cei care m-au selecţionat au fost  violoncelistul Marin Cazacu şi dirijorul Gabriel Bebeşelea cu care am şi cântat în ultimul concert final al Orchestrei juniori. A fost o experienţă extraordinară.
 
Reporter: În CV-ul tău am văzut foarte multe premii la mai multe competiţii.
 
Mădălina Ivancia: Am obţinut foarte multe premii importante atât pe plan internaţional, cât şi naţional. 
 
 
Mădălin Ivancia: Unul dintre cele mai importante premii internaţionale ar fi trofeul "Les Clés d'Or" din Franta, locul III la concursul "Bravo" din Belgia, dar şi locul II şi premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese de virtuozitate "La Ronde des Lutins" de Antonio Bazzini, la concursul internaţional Eugen Coca de la Chişinău, Republica Moldova.  Publicul din afară a fost foarte plăcut. Ca solist îmi doresc să particip la cât mai multe concerte, alături de Filarmonică...
 
Reporter: Mădălina Ivancia a ovţinut peste 25 de premii importante, iar modelele sale sunt nume mari la nivel internaţional. Mădălina provine dintr-o familie de muzicieni şi a început de mică să cânte la vioară.
 
Mădălina Ivancia:  Am început studiul viorii la vârsta de 6 ani, cu doamna profesoară Lia Pârvu de la Universitatea de Arte "George Enescu", iar în clasa a IV-a am intrat la Colegiul Naţional de Artă "Octav Băncilă" la clasa profesoarei Irina Honciuc, iar acompaniator Smaranda Acatrinei.
 
Reporter: Cea mai proaspătă amintire legată de cariera pe care a început-o este Festivalul de la Sinaia despre care Mădălina Ivancia aminteşte:
 
Mădălina Ivancia: Cel de-al doilea concert, în care am cântat în orchestra Junior", condusă de maestrul dirijor Gabriel Bebeşelea, am cântat simfonia copiilor de Leopold Mozart, simfonia nr. 29  de Wolfgang Amadeus Mozart şi binecunoscuta "Vara" din Antonio Vivaldi. Am avut un succes foarte mare. 

Mădălina Ivancia, în dialog cu Raluca Daria Diaconiuc
Autor: Raluca Daria Diaconiuc, reporter Radio Iași

Articole recomandate

Pelerinaj la cea mai înaltă cruce...
Astăzi începe Festivalul...
Iaşi: Au început înscrierile la...
Iaşi: Momente artistice şi alte...
O nouă ediție a festivalului...
Iași: Corul Madrigal suține un...
(AUDIO) Victimele pogromului...
Astăzi începe, la Iași, Târgul...
(AUDIO) Gală extraordinară de...
Ședinta extraordinara, la Iasi, a...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania