Astazi, 08 Decembrie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

iaşi, parc agroindustrial transfrontalier, Leţcani

Iaşi: Un parc agroindustrial transfrontalier va fi înfiinţat la Leţcani

(10 septembrie, ora 16:15) Autorităţile ieşene au semnat, astăzi, contractul de execuţie a lucrărilor la Parcul agroindustrial 'TransAgropolis - Transfrontier Agribusiness Support', la evenimentul care s-a desfăşurat în Parcul Central din Leţcani fiind prezenţi şi Iurie Toma, preşedintele Raionului Ungheni, şi respectiv Valeriu Muduc, preşedintele Raionului Făleşti din Republica Moldova.
 
Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a declarat că Parcul agroindustrial Transagropolis reprezintă startul relansării agriculturii din judeţul Iaşi şi al transformării acestuia într-un pol agroindustrial. 
 
Şeful CJ Iaşi a afirmat totodată că în jurul parcului agroindustrial vrea să dezvolte o infrastructură care să susţină producătorii agricoli din România, Republica Moldova şi Ucraina pentru a obţine astfel o mai bună valorificare a producţiei agricole, creşterea valorii terenului prin investiţii şi dezvoltarea reţelelor de contact între producători, procesatori şi pieţe. 
'Proiectul va genera o creştere economică locală şi locuri de muncă. Producătorii vor putea depozita produsele la Leţcani şi le vor putea vinde iarna şi primăvara în lanţurile marilor magazine, când preţurile vor fi mai bune. Anul viitor, la începutul lunii mai, va avea loc inaugurarea investiţiei', a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. 
 
Proiectul, în valoare de 4,3 milioane euro, din care 2,8 milioane de euro reprezintă fonduri europene, va fi construit pe o suprafaţă de două hectare, care sunt puse la dispoziţie de Consiliul Local Leţcani, şi va cuprinde un spaţiu de producţie principal - cu linii de procesare şi zona de desfacere şi prezentare - şi un centru de suport pentru afaceri. 
 
De acest proiect vor beneficia 331 de producători agricoli şi 30 de firme din industria alimentară din judeţul Iaşi, 84 de producători şi firme din raionul Ungheni, 87 de producători din raionul Făleşti şi 788 din regiunea Vinnitsa.
 
Valoarea contractului semnat miercuri este de peste 18 milioane de lei, termenul de execuţie a lucrărilor fiind de 8 luni de la ordinul de începere a lucrărilor, iar perioada de garanţie a lucrărilor de 5 ani de la data procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor. 
Cristian Adomniţei a explicat că în derularea acestui proiect partenerii CJ Iaşi sunt Consiliul Local al Comunei Leţcani, Consiliul Raional Ungheni - Republica Moldova, Consiliul Raional Făleşti - Republica Moldova, Administraţia Regională de Stat Vinnitsa - Ucraina, Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Iaşi şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară 'Ion Ionescu de la Brad' Iaşi.

Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței

Preşedintele Consiliului Raional Ungheni din Republica Moldova, Iurie Toma
Sursa: Agerpres, Radio Iasi

Articole recomandate

(AUDIO) Opera Naţională Română...
Senatorul ieşean Ionel...
'Magia serii în sunet şi...
(AUDIO) Acumularea de la Paşcani,...
(AUDIO) Anchetă la Maternitatea...
(AUDIO) Colegiul Medicilor din...
(VIDEO) „Drogul violului”, un...
A murit Michael Beck - Hamlescher,...
Zboruri low-cost de la Iaşi spre...
Iaşi - În clasele întîi și a...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania