Astazi, 20 Iulie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

Galati, copii, dizabilitati, centru, recuperare, inaugurare, 2014

Galaţi: Copiii cu dizabilităţi se pot trata în Centrul multifuncţional de recuperare 'Kids'

(9 mai, ora 15:15) Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a inaugurat vineri Centrul multifuncţional de recuperare 'Kids' destinat copiilor cu dizabilităţi.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Emanuela Turcu, obiectivul care oferă servicii medico-sociale integrate a fost realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa 'Îmbunătăţirea infrastructurii sociale'. Investiţia are o valoare totală de 3,4 milioane de lei, dintre care 2,7 milioane de lei asistenţă financiară europeană nerambursabilă.
 
'Nu am ales deloc întâmplător să inaugurăm astăzi, de Ziua Europei, acest centru multifuncţional de recuperare pentru copii. Este o reuşită importantă pentru comunitatea gălăţeană, cu finanţare consistentă din partea Uniunii Europene. Este un centru în care copiii cu dizabilităţi vor avea parte de o îngrijire aparte şi vor avea posibilitatea să se recupereze la cele mai bune standarde de calitate. Fără să minimalizăm sub nicio formă reuşitele de excepţie ale înaintaşilor noştri şi mă refer la declararea independenţei de stat a României, pe 9 mai 1877, şi la victoria trupelor aliate asupra Germaniei hitleriste, pe 9 mai 1944, cred că pe 9 mai, în fiecare an, şi cu atât mai mult astăzi trebuie să privim spre viitor. Spre viitorul copiilor noştri, spre viitorul Galaţiului, spre viitorul României europene şi al Europei Unite. Avem această datorie faţă de cei care vin după noi', a declarat primarul Marius Stan.
 
În etapa următoare, Centrul multifuncţional de recuperare 'Kids' va fi extins tot cu fonduri europene pentru servicii de consiliere şi recuperare a copiilor cu autism. Contractul de finanţare va fi semnat până la sfârşitul acestei luni. Cu acest nou contract, Primăria municipiului Galaţi ocupă locul I în Regiunea de Dezvoltare Sud-Est la atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea serviciilor de asistenţă socială.
 
'Peste o treime din fondurile europene alocate acestei regiuni de dezvoltare au fost atrase de Primăria Galaţi, pe care o felicit pentru proiectele depuse şi pentru insistenţa cu care aplică pentru atragerea de bani de la Uniunea Europeană', a declarat directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov.
 
La inaugurarea Centrului multifuncţional de recuperare 'Kids', Marius Stan a vorbit şi despre viitorul proiect social de anvergură al Primăriei Galaţi.
 
'Următoarea noastră investiţie majoră în asistenţă socială va fi un proiect pe care, recunosc, l-am văzut la colegul meu, primarul Braşovului, şi care cred că este necesar Galaţiului. Vorbesc despre 'Primăria socială', un complex de servicii sociale integrate pentru copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi, femei abuzate şi alte categorii sociale aflate în risc. Un astfel de complex va exista în Galaţi la fostul Grup Şcolar Traian, unde avem spaţii generoase pentru a dezvolta cu succes un astfel de proiect', a spus Marius Stan. (AD)
Sursa: Agerpres

Articole recomandate

Galaţi: Salonul de minerale...
Galaţi: Aproape 3.500 de persoane...
Galaţi: Longevitatea în...
La Galaţi, a început astăzi, cea...
Galaţi: Protest al angajaţilor...
(AUDIO) Pentru sinistraţii din...
(UPDATE) Noi viituri în urma...
(AUDIO) Pensionarii gălăţeni ies...
Peste 80.000 de persoane vor primi...
Promovabilitatea la bacalaureat a...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania