Astazi, 19 August, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

Pentru fraude la Bac

Fostul director al Liceului din Vernesti, trimis in judecata

Alaturi de Viorel Miritescu sint trimisi in judecata si Marioara Milea, Adrian Stoicescu si Marian Stoicescu

Fostul director al Liceului Tehnologic din Vernesti alaturi de alte trei persoane este trimis in judecata pentru fraudarea examenului de Bacalaureat. Viorel Miritescu impreuna cu de Marioara Milea, Adrian Stoicescu si Marian Stoicescu sint anchetati pentru infractiunile de trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, loviri si alte violente si lipsire de libertate. "Procurori ai Parchetului de pe linga Tribunalul Buzau au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Miritescu Viorel, Milea Marioara, Stoicescu Adrian si Stoicescu Marian, cercetati pentru comiterea infractiunilor de trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, loviri si alte violente si lipsire de libertate in mod ilegal", se arata intr-un comunicat de presa Parchetul de pe linga Tribunalul Buzau.

Doi candidati au promovat Bac-ul cu ajutorul lui Miritescu

Miritescu a fost denuntat de catre un absolvent care a platit o suma de bani pentru a promova Bacalaureatul in sesiunea august-septembrie 2013 si dupa ce a obtinut nota de trecere si-a cerut banii inapoi, dar a avut parte de un refuz violent. Din aceasta cauza el l-a denuntat pe fostul director de la Vernesti iar la a doua intilnire a fost "cablat cu tehnica" de ascultare si inregistrare. Din rechizitoriul procurorului de caz reiese ca: "In cursul anului 2013 inculpatul Miritescu Viorel, la acea data director la Liceul Tehnologic din comuna Vernesti, a primit, printr-un intermediar, o suma de bani de la o persoana fizica pentru efectuarea de interventii in scopul promovarii de catre acea persoana a examenului de bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2013. De asemenea, a primit de la o alta persoana fizica o suma de bani pentru a-i facilita promovarea probei de matematica la examenul de Bacalaureat din aceeasi sesiune, august-septembrie 2013. In luna noiembrie 2014, inculpatul Miritescu Viorel a exercitat violente fizice asupra persoanei fizice care ii remisese suma de bani prin intermediar, producindu-i leziuni traumatice care au necesitat ingrijiri medicale, impiedicind-o totodata sa paraseasca incinta locatiei in care se afla".

Secretara unui liceu din municipiu, cercetata

In acelasi caz este cercetata si secretara unui liceu din Buzau care a ajutat un candidat sa ia nota de trecere la proba la Limba romana a Bacalaureatului. In luna august 2014, inculpata Milea Marioara, secretar sef la o institutie de invatamint din municipiul Buzau, a pretins si primit o suma de bani de la unul din candidati, pentru a interveni pe linga profesorii corectori in scopul promovarii probei la disciplina de limba si literatura romana a examenului de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2014.", se arata in comunicatul de presa al Parchetul de pe linga Tribunalul Buzau.

Cum erau primiti banii de catre fostul director?

Banii nu erau primiti direct de catre Viorel Miritescu ci prin doi intermediari. "Inculpatul Stoicescu Marian a pretins, in anul 2013, o suma de bani de la aceeasi persoana fizica - candidat la sustinerea examenului de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2013, sustinind ca va interveni prin inculpatul Miritescu Viorel, care ar avea influenta asupra profesorilor corectori, pentru promovarea probelor, iar inculpatul Stoicescu Adrian a remis inculpatului Miritescu Viorel suma de bani primita de la acel candidat, in scopul efectuarii interventiei pentru promovarea examenului. In acelasi mod, inculpatul Stoicescu Adrian a primit de la un alt candidat o suma de bani, lasind sa se inteleaga ca poate interveni pentru obtinerea unei note de promovare la disciplina matematica de la examenul de Bacalaureat din aceeasi sesiune. Din cercetarile efectuate in cauza rezulta ca inculpatii s-au prevalat de influenta asupra unor functionari si cadre didactice din invatamint si ca au dat dovada de un mod de operare complex. In cauza procurorii au beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, Serviciului Judetean Anticoruptie Buzau si de suportul tehnic al Serviciului Roman de Informatii. Facem precizarea ca faptele inculpatilor urmeaza a fi analizate prin raportare la dispozitiile art. 66 C.pr.penala referitoare la prezumtia de nevinovatie", a precizat intr-un comunicat de presa Parchetul de pe linga Tribunalul Buzau.

 
Sursa: Sansa Buzoiana

Articole recomandate

Colegiul Economic, participant la...
Procesiune de Florii pe strazile...
Buzaul, fieful elevilor astronomi
Funditele albastre au impinzit...
Porti deschise la pompieri
Racelile si guturaiul incep sa scada
Porti deschise la Jandarmerie
Controale in piete la produsele...
Miercuri incep inscrierile la...
Inca 3 buzoieni au facut gripa

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania