Astazi, 18 Noiembrie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

 

Festival Interjudetean de Lectura la Botosani


Festivalul „Zumaricale” s-a desfasurat sambata la Scoala Stefan cel Mare, in parteneriat cu Scoala 7.

 Coordonatorii festivalului, profesor Daniela Paduraru (Scoala Stefan cel Mare) si profesor Laura Buhaciuc (Scoala 7), cat si profesor Romica-Emanuela Leonte (Liceul Tehnologic Plopenii Mari, Ungureni) au primit peste o suta de elevi inscrisi in concurs. Incepand cu ora 8,00, participantii au venit la scoala pentru sustinerea discursului. Elevii din judetele Arad, Constanta, Prahova si Neamt, cat si cei de la scolile din afara orasului Botosani au trimis fotografia posterului si filmul cu sustinerea discursului pe un CD pentru a fi jurizate.
Organizatorii principali ai festivalului sunt elevii clasei a VII-a A coordonati de profesor Daniela Paduraru. Membrii clubului de lectura au primit invitatii, i-au intampinat cu o „Degustare de carte” ( unde au primit zumaricale si o sugestie de lectura), i-au condus spre „BOOK-atarie” spre a se costuma si a-si pregati discursul. Impreuna cu elevii de clasa a VII-a A au fost in juriu si cei din clasa a VI-a A, membri ai aceluiasi club de lectura.
Evaluarea discursului s-a facut dupa criteriile anuntate si anume legatura dintre ideile transmise grafic si cele prezentate oral, logica si continuitatea ideilor discursului, expresivitate, joc de rol, costum, masca, alte elemente sugestive etc. Jurizarea posterului la sectiunea: exprimarea scrisa si plastica s-a realizat dupa alte aspecte: ideea de ansamblu, imaginea sugestiva, simboluri, colaje, aplicatii, originalitate, creativitate etc.

Elevii de la Scoala 7, Scoala 10, Scoala 11, Scoala 13, Scoala Stefan cel Mare, Scoala Costesti, Scoala Borzesti, Colegiul „Laurian”, Liceul Tehnologic Plopenii Mari s-au intalnit intr-o atmosfera creata de pasiunea pentru citit si meditatie. Rezultatele au fost pe masura, deosebindu-se multe premii, mentiuni si premii speciale, acestea fiind anuntate pe site-ul danielapaduraru.ucoz.ro chiar in seara festivalului.
Dintre toti participantii, s-a remarcat echipa de la Scoala Stefan cel Mare, de la clasa a VII-a ( Stentel Daria, Chiponca Alexandra, Macovei Maria, Badila Roxana) care a primit Premiul I ( sectiunea: exprimare scrisa si plastica), Premiul I ( sectiunea: discurs), Premiul special pentru autenticitate. Dintre membrii echipei, a fost remarcata eleva, Badila Roxana-Elena, care  si-a sustinut ideile argumentat, cu o buna cunoastere a mitologiei egiptene care a stat la baza cartii Piramida rosie de Rick Riordan (cartea aleasa pentru concurs). Datorita performantei sale, a primit si Premiul special al Clubului de lectura Recreatia Mare, de la Scoala 7 din partea  profesorului Laura Buhaciuc. Totalizand premiile obtinute, s-a decis acordarea Trofeului Zumaricale 2015 elevei Badila Roxana-Elena (foto).

„In urma celor desfasurate, se contureaza un rost prin faptul ca s-a citit mai mult sau chiar s-a recitit o carte, s-a exersat un discurs, s-au tinut in frau niste emotii si, cel mai important, s-au intalnit impreuna elevi, profesori, parinti care considera ca o adevarata personalitate a omului se contureaza prin lectura si comunicare. Zumaricalele, acest cuvant vechi, isi capata fiinta din nou fiind asociat cu o carte buna, un vis, cateva dulciuri si un prieten bun.” a explicat profesor dr. Daniela Paduraru.

 
Sursa: Monitorul de Botosani

Articole recomandate

Prescolari premiati la "Happy Fest"
Ziua Apei, marcata de elevi si...
Sebastian Antoneac
Cantec si dans la Teatrul...
Olivia Negura
Elevi botosaneni olimpici
Iulia Nicorici
Calculatoare pentru elevi saraci
Liceeni incurajati sa-si dezvolte...
Elevi premiati la olimpiadele...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania