Astazi, 12 Decembrie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

expozitie, standuri, vitrine, obiecte, radio iasi 2013

Expoziţie cu lucrări de art-terapie realizate de persoane private de libertate custodiate în Penitenciarul din municipiu

(07 iunie 2013, ora 14.45) Aproximativ o sută de obiecte sunt prezentate publicului, începând de vineri, pe standurile ori în vitrinele expoziţie cu lucrări de art-terapie realizate de persoanele private de libertate custodiate în Penitenciarul de Minori şi Tineri Bacău, manifestare găzduită de Complexul Muzeal ,,Iulian Antonescu' din municipiu.


Exponatele, picturi, rame de tablouri lucrate în tehnica quilling şi păpuşi confecţionate din materiale reciclabile (hârtie şi textile), au fost realizate de persoanele private de libertate în cadrul şedinţelor de art-terapie desfăşurate în penitenciar, în scopul dezvoltării sentimentelor pozitive, stimulării creativităţii, a responsabilităţii şi al creşterii motivaţiei pentru schimbare.

'Fiecare lucrare în parte poartă cu sine o poveste şi are împletite în ea sentimente, emoţii, trăiri pe care doar cel ce le-a materializat într-o creaţie le poate exprima cel mai bine. Tocmai de aceea, exponatele sunt prezentate vizitatorilor de către şase dintre deţinutele care le-au confecţionat', a declarat vineri pentru AGERPRES Lorena Bolfă, psiholog în cadrul instituţiei pugnitive din Bacău.

La vernisarea expoziţie au fost prezenţi împreună cu deţinuţii - creatori şi îndrumătorii lor, lucrători ai Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului de Minori şi Tineri Bacău, alături de oficialităţi locale, elevi, studenţi, membri ai familiilor celor ce au realizat lucrările.
Expoziţia, a treia de acest tip organizată în ultimii doi ani, va fi rămâne deschisă la muzeul băcăuan timp de o săptămână.
Sursa: Agerpres

Articole recomandate

Bacău: Cântăreaţa Maria Şalaru...
Un pieton şi un biciclist au fost...
Echipa ISU Bacău a câştigat...
Voluntari elevi, invitaţi să...
Expoziţia-concurs 'Saloanele...
Romanian Top Hits Music Awards...
(AUDIO) Au început Zilelor...
Complexul Muzeal din Bacău...
Târgul voluntarilor la Bacău
(Documentar Agerpres) AEROSTAR - 60...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania