Astazi, 20 Iulie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

Etichete: intrecere, pompieri, radio iasi, bacau, septembrie 2013

Echipa ISU Bacău a câştigat prima probă a finalelor Concursului Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă

(UPDATE, 5 septembrie 2013, ora 16:35) Echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a câştigat cea dintâi probă, 'Scara pe fereastră', din cadrul finalelor Concursului Naţional al Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, competiţie găzduită de oraşele Oneşti şi Comăneşti.

'Din cele 12 echipe calificate în finală, în prima întrecere, ce presupunea urcarea pe o scară şi trecerea printr-o fereastră situată la înălţime, simulând o intervenţie în caz de incendiu, băcăuanii s-au dovedit a fi cei mai abili şi rapizi, strategia aplicată permiţându-le să fie înregistraţi în 93,66 de secunde. Pe locul doi s-a clasat formaţia ISU Călăraşi cu 94,86 de secunde, urmată de cea a ISUSuceava cronometrată în 95,92 de secunde', a precizat, pentru Agerpres, locotenentul Andrei Grecu, membru al secretariatului de concurs.
 
În clasamentul individual la această probă, locul I a revenit plutonierului adjutant Pavel Cezar Bogdan din cadrul ISU Iaşi, cronometrat în 14,51 secunde, pe poziţia a II-a s-a situat plutonierul major Radu Iulian Cîrnu, reprezentant al ISU Suceava - 14,67 secunde, iar pe a III-a plutonierul adjutant Ionuţ Stoiciu, de la ISU Călăraşi - 14,68 secunde.
 
Competiţia continuă joi pe stadionul din Comăneşti, concurenţii celor 12 echipe aliniate la start urmând să îşi demonstreze, în faţa publicului care are acces gratuit, pregătirea şi abilităţile profesionale pe parcursul a două probe - pista cu obstacole pe 100 de metri şi ştafeta 4X100 de metri.
 
'Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă se organizează în fiecare an în România cu etape pe unitate, inspectorat, zonale şi pe ţară şi au ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. Sunt stimulative şi, aşa cum au arătat de-a lungul anilor, deosebit de eficiente în pregătirea profesională', a declarat pentru Agerpres generalul Mihai Simionescu, şeful Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.
 
Probele acestei competiţii, înscrise în Programul de Acţiuni pentru sărbătorirea Zilei de 13 Septembrie - Ziua Pompierilor din România, sunt identice cu cele prevăzute în concursurile sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiiilor.


(3 septembrie 2013, ora 15:20) Etapa finală a Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă din România a debutat marţi, gazda competiţiei fiind Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, ca o recompensă pentru faptul că pompierii militari băcăuani deveniseră campionii României în anul 2012.


''Învingătorii, dintre cei 150 de calificaţi în urma întrecerilor zonale, vor fi aleşi în funcţie de timpii pe care îi vor obţine la probele 'Scara de fereastră', 'Pista cu obstacole pe 100 de metri', 'Ştafeta 4X100 de metri' şi 'Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă'. Acestea sunt identice cu probele din concursurile sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor'', a declarat, pentru Agerpres, locotenentul Andrei Grecu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.
 
Potrivit acestuia, s-au calificat pentru finale, în urma întrecerilor locale şi zonale, echipele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Timiş, Bihor, Sibiu, Mureş, Mehedinţi, Călăraşi, Bacău, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani şi al municipiului Bucureşti.
După deschiderea festivă, ce se va desfăşura pe artera din faţa Primăriei Oneşti, pe Poligonul de instrucţie al Detaşamentului de pompieri din municipiu este prevăzută proba de concurs 'Scara de fereastră'.
 
Cea de a doua zi a competiţiei este programată pe Stadionul oraşului Comăneşti, competitorii celor 12 echipe aliniate la start urmând a-şi demonstra pregătirea şi măiestria pe parcursul a două probe, respectiv 'Pista cu obstacole pe 100 de metri' şi 'Ştafeta 4X100 de metri'. După ultima probă, 'Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă' pe Poligonul din Oneşti, vor fi desemnaţi câştigătorii ediţiei din acest an, a căror premiere este programată, vineri, în cadrul unei festivităţi ce urmează a se derula tot în zona Primăriei din Oneşti.
Ocupanţii locului I , în clasamentul general, vor primi Cupa transmisibilă 'Căpitan Pavel Zăgănescu', iar laureaţii individuali cupe, diplome şi premii.
 
''Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă se organizează în fiecare an în România şi au ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. Sunt stimulative şi, aşa cum au arătat de-a lungul anilor, deosebit de eficiente în pregătirea profesională', a declarat pentru Agerpres generalul Mihai Simionescu, şeful Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.
Sursa: Agerpres

Articole recomandate

Bacău: Cântăreaţa Maria Şalaru...
Un pieton şi un biciclist au fost...
Voluntari elevi, invitaţi să...
Expoziţia-concurs 'Saloanele...
Romanian Top Hits Music Awards...
(AUDIO) Au început Zilelor...
Expoziţie cu lucrări de...
Complexul Muzeal din Bacău...
Târgul voluntarilor la Bacău
(Documentar Agerpres) AEROSTAR - 60...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania