Astazi, 19 August, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

Medicii veterinari au inceput

Controale in piete la produsele specifice Sarbatorii Pascale

Verificarile se vor efectua in perioada 30 martie-12 aprilie

Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Buzau au inceput de luni controalele pentru a vedea cum se respecta conditiile sanitate in tirgurile de animale, pietele agro-alimentare, unitatile de taiere, procesare, depozitare, comercializare si unitatile de alimentatie publica din judet.
Controalele medicilor veterinari se vor derula in perioada 30 martie-12 aprilie fiind asigurata permanenta la nivelul DSVSA, CSVSA si CSVZ, inclusiv in zilele de simbata si duminica, vor fi afisate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil si numarul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli in domeniul sigurantei alimentelor.

Permanenta in piete

De asemenea, se va asigura personal sanitar-veterinar in regim de permanenta inclusiv in week-end in toate pietele agroalimentare si in alte locuri special amenajate in care va fi valorificata carnea si celelalte produse de origine animala. "Am organizat aceasta activitate de inspectie si control pe perioade pina la sfirsitul lunii aprilie avind in vedere ca urmeaza si 1 mai. Ne-am organizat cu personal in toate sectoarele de activitate, sint asigurate toate conditiile de taiere si consider ca nu vor sa fi probleme deosebite, sa apara focare de toxiinfectie sau de infectii alimentare din aceasta cauza. Avem mare grija in piata agroalimentara unde este o abundenta de astfel de produse de origine animala specifice acestei sarbatori incepind cu carnea de mile, oua, peste, lactate", a declarat Marian Dumitru, director DSVSA Buzau.

Sprijin de la alte institutii

In actiunile de control ale DSVSA Buzau se va putea solicita si sprijinul altor autoritati competente judetene/locale (Primarii, Consilii Judetene, Institutii ale Prefectului, ANAF, ANPC, MS etc) in vederea organizarii unor actiuni comune de inspectie si control, in limita competentelor stabilite prin legislatia in vigoare si in baza protocoalelor de colaborare incheiate cu alte autoritati. In judetul Buzau vor fi sacrificati de Paste aproximativ 100.000 de miei.

 
Sursa: Sansa Buzoiana

Articole recomandate

Colegiul Economic, participant la...
Procesiune de Florii pe strazile...
Buzaul, fieful elevilor astronomi
Funditele albastre au impinzit...
Porti deschise la pompieri
Racelile si guturaiul incep sa scada
Porti deschise la Jandarmerie
Fostul director al Liceului din...
Miercuri incep inscrierile la...
Inca 3 buzoieni au facut gripa

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania