Astazi, 20 Iulie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

Etichete: aeroportul, bacau, blue air, radio iasi, septembrie 2013

Contractul de concesionare a Aeroportului 'George Enescu' încheiat cu Blue Air va fi reziliat

(3 septembrie 2013, ora 16:00) Regia Autonomă Aeroportul Internaţional 'George Enescu' din Bacău pregăteşte demararea, săptămâna viitoare, a formalităţilor de reziliere a contractului de concesionare încheiat cu Blue Air.


'Vom înainta o notificare către firmele Blue Air şi Blue Aero, urmând ca, apoi, să stabilim, de comun acord, componenţa comisiei care va face transferul activităţilor aeroportuare', a declarat marţi directorul regiei, Oana Chelaru. 
Potrivit acesteia, vor fi preluate pista, căile de rulare, clădirile, utilajele, angajaţii', iar după transfer 'se va face o evaluare economică a concesionării'.
 
Oana Chelaru a precizat că 'schimbarea administratorului nu va influenţa confortul călătorilor', al căror număr 'se menţine la aproximativ 350.000 anual'.
'Trebuie să se înţeleagă că traficul de pasageri, operatorii, zborurile nu vor fi afectate de transferul aeroportului', a afirmat directorul regiei ce administrează aeroportul băcăuan.
 
Contractul de concesiune şi modernizare a Aeroportului din Bacău, aflat în proprietatea Consiliului Judeţean, a fost câştigat în urma unei licitaţii internaţionale de compania privată Blue Air, fiind semnat pe 19 ianuarie 2009, evenimentul constituindu-se într-o premieră în domeniu în ţara noastră.
Modernizarea Aeroportului Internaţional 'George Enescu' din Bacău, investiţie evaluată la peste 45 de milioane de euro, urma să fie finalizată în 30 de luni de la declanşarea lucrărilor, declara Adrian Ionaşcu, directorul general al companiei Blue Air la acea vreme.
Proiectul de modernizare constă în construirea unui nou terminal având o capacitate minimă de 450 de pasageri pe flux şi pe oră, reabilitarea pistei principale cu o capacitate portantă de 65 PCN, dotată cu sistem de iluminat conform CAT II, dar şi a căilor de rulare pentru a facilita dezvoltarea viitoare a traficului aerian, extinderea platformei în vederea asigurării spaţiilor de parcare şi de operare la sol a aeronavelor, facilităţi şi utilităţi PSI, Cargo, Turn de Control, consolidarea reţelei de drumuri interne, precum şi amenajarea unei parcări cu o suprafaţă de 6.500 mp.
 
Din acest program s-au realizat, însă, doar platforma de parcare la standarde internaţionale a aeronavelor, fundaţia şi pilonii unui nou turn de control, fundaţiile unor clădiri anexe şi s-au efectuat reparaţiile la pista centrală, fapt ce va mai putea menţine în funcţionare normală aeroportul 'cel puţin până în 2016', spune Oana Chelaru.
 
Arestarea preventivă, în vara anului 2012, şi verificările efectuate de DNA la firmele lui Nelu Iordache, omul de afaceri care deţinea şi societatea Blue Air, a oprit activităţile pe şantierul aeroportului băcăuan, astfel că investiţiile înscrise în contractul de concesionare şi modernizare nu vor putea fi realizate până la sfârşitul acestei luni, când se epuizează termenul lor de realizare.
 
'Dar, odată cu formalităţile de reziliere a contractului de concesiune, lucrăm împreună cu specialiştii Consiliului Judeţean şi Primăriei municipiului Bacău şi la un program minimal de continuare şi finalizare a obiectivelor începute şi demararea investiţiei pentru un nou terminal', a precizat directorul Regiei Autonome Aeroportul Internaţional 'George Enescu'.
Sursa: Agerpres

Articole recomandate

Au debutat lucrările de...
Judeţul Bacău, lider în...
Au fost finalizate lucrările de...
CET Bacău are datorii de 22...
La Bacău, taxa la externare,...
Dan Şova: "Pe alocarea...
240 de contoare de energie...
Profit, pe anul 2012, pentrul...
(AUDIO) Modernizări cu investiţii...
Bacău: Societatea deţinătoare a...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania