Astazi, 06 Decembrie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

 

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie. Ce vor invata copiii si cum vor fi evaluati


Ministerul Educatiei introduce, din septembrie 2012, clasa pregatitoare, in care prezenta este obligatorie, copiii invata jucandu-se si nu vor fi note sau calificative. In clasa pregatitoare vor invata copiii care pana la 31 august 2012 vor avea sase ani impliniti sau, in cazuri speciale, cei care vor implini aceasta varsta pana la 31 decembrie 2012.

Masura, prevazuta de Legea educatiei, este "necesara intrucat Romania are astazi cea mai batrana populatie scolara la debutul invatamantului obligatoriu din Europa si prin ea se urmareste trecerea fireasca de la joaca la invatare", a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

"Pactul national pentru educatie si Legea educatiei pun accent pe aducerea copiilor in invatamantul obligatoriu cat mai devreme, la sase ani, ceea ce este un real progres. Anul acesta gestionam situatia in care avem in sistem doua grupe de varsta intr-una: grupa mare, pregatitoare pentru scoala, care cuprinde transa de varsta 5-7 ani, neexistand in vechea lege un sistem unitar. Prima consecinta a acestor masuri este ca peste 20.000 de copii care pe vechea legislatie nu ar fi fost cuprinsi in nicio forma de invatamant se vor regasi printre cei care merg la clasa pregatitoare in 2012. Acesti copii ar fi fost in esec scolar din prima lor zi de scoala pe vechea lege", a explicat ministrul Daniel Funeriu.
X1_AdParams = { 'pub' : '632203491294404', 'site' : 'mediafax', 'section' : 'site', 'zone' : '640x160_adtext', 'size' : '0x0' };
Parintii vor putea sa-si inscrie copiii la scoala la care doresc

Inscrierile se vor face conform unui calendar clar stabilit. La fel ca si in anii trecuti, inscrierile oficiale vor incepe in martie. Cum finantarea urmeaza elevul, va exista competitie intre scoli, ceea ce va duce inevitabil la cresterea calitatii.

"Ca si in anii precedenti, fiecare strada din Romania va fi arondata unei scoli. Procedurile de inscriere sunt astfel facute incat, daca parintele isi exprima optiunea pentru scoala la care este arondat, aceasta are obligatia sa inscrie elevul. Daca parintele doreste inscrierea la alta scoala decat scoala de arondare, acest lucru este perfect posibil, iar elevul va fi inscris in limita numarului de locuri disponibile. Daca sunt mai multe optiuni decat locuri disponibile pentru o anumita scoala se vor aplica criterii generale - existenta unui grad de handicap, copii orfani, copii din familii monoparentale, copiii personalului din invatamant sau scolarizarea in acea scoala a fratilor sau surorilor -, precum si, daca este cazul, alte criterii decise de scoala si validate de inspectorat", a completat ministrul Educatiei.

El a tinut sa precizeze ca sunt interzise segregari, teste sau examene, atat la inscrierea la clasa pregatitoare, cat si la inscrierea in clasa I.

"Lucrurile vor fi corect asezate pentru invatamantul in limbile minoritatilor, in scolile respective, in interesul lingvistic si cultural al copilului. Toti copiii la aceasta varsta sunt tratati egal. Prin noile proceduri, informatizate, va garantez ca s-a terminat epoca in care prin pile sau alte avantaje materiale, despre care presa a relatat in trecut, puteai sa ai prioritate la inscrierea copilului la scoala. Nemultumiti vor fi cei care aveau obiceiul spagii, pentru ca acum avem mai multa echitate si transparenta. Sistemul informatic de inscriere nu ia mita! Sa nu uitam ca avem la minister numarul verde anti-spaga 0 800 801 100!", a explicat ministrul Funeriu.

Parintii vor avea atat libertate pentru alegerea scolii, cat si transparenta privind modul de inscriere in clasa pregatitoare.

"Este fundamental sa dam cat mai multa libertate parintilor in alegerea scolilor si sa asiguram transparenta modului de inscriere. Prin procedurile din acest an exact acest lucru il infaptuim: transparenta si o implicare cat mai mare a parintilor asupra viitorului copilului lor. Scolile vor trebui sa intre in competitie pentru elevi, ceea ce este un lucru benefic, ele vor fi obligate sa se deschida mult mai mult catre parinti. Am dat toate dispozitiile pentru ca scoala sa mearga cat mai mult catre parinti", a aratat ministrul Educatiei.

Curriculum nou, adaptat varstei, copiii vor invata jucandu-se

Programele scolare pentru copiii care vor intra la clasa pregatitoare sunt in ultima etapa de finalizare, iar parintii vor fi informati cu multa atentie asupra elementelor de programa importante in momentul inscrierii, care va avea loc, ca in alti ani, in luna martie.

"Pot sa va spun de pe-acum ca in clasa pregatitoare copilul va invata prin metode adecvate varstei tot ceea ce ii este necesar pentru a face fata cu succes clasei I. De exemplu, copiii isi vor dezvolta capacitatea de a comunica, vor stabili sau consolida primele contacte cu lumea numerelor si a literelor, vor invata sa observe mediul inconjurator si sa interactioneze cu ceilalti copii si cu adulti prin jocuri didactice, activitati in echipa, activitati de descoperire, prin desen sau muzica. Nu in ultimul rand, copiii vor beneficia de ore special destinate unei pregatiri fizice armonioase. Invatamantul fiind obligatoriu, copiii vor fi obligati sa merga la cursuri, fiind astfel prevenit abandonul scolar", a adaugat Daniel Funeriu.

In clasa pregatitoare elevii nu vor da niciun fel de testari, cadrul didactic putand insa sa utilizeze modalitati de incurajare si de recompensare specifice varstei.

"In clasa pregatitoare, copilul nu va da niciun test de evaluare si nu va primi nici note si nici calificative. Este posibil ca pe parcursul anului scolar cadrul didactic sa utilizeze modalitati de incurajare si de recompensare specifice varstei, de exemplu buline de diferite culori. Evaluarea copilului se va face la sfarsitul anului scolar sub forma unui raport scris intocmit de invatator. Din acest raport parintii vor putea afla care este gradul dezvoltarii fizice si psiho-intelectuale, a limbajului si a comunicarii, precum si a dezvoltarii capacitatilor de invatare si a atitudinilor fata de invatare ale copilului. Acest raport va fi intocmit pe baza observarii sistematice de catre cadrul didactic a progresului elevului, pe tot parcursul anului scolar. Rolul raportului este sa stabileasca prioritatile pentru copil in clasa I", a sustinut ministrul Educatiei.

Salile de clasa vor fi adaptate varstei copiilor

Sala de clasa din scoala va fi adaptata varstei copiilor, in asa fel incat sa permita invatarea prin joc si pregatirea pentru clasa I, utilizand resurse de invatare adecvate. Vor fi folosite resurse ale invatarii moderne, adaptate scopului clasei pregatitoare.

Ministerul Educatiei a alocat in acest an un buget semnificativ pentru dotarea salilor de clasa si achizitionarea materialelor, desi responsabilitatea legala pentru aceasta revenea primariilor.

"Ministerul are fonduri pentru clasa pregatitoare, chiar daca responsabilitatea dotarii spatiilor scolare revine primariilor, care stiu de trecerea clasei pregatitoare in invatamantul obligatoriu de mai bine de un an, iar multe primarii au facut aceste investitii deja. Cel mai important pentru copil este cum va arata clasa in care va invata", a spus ministrul Funeriu.

Cadrele didactice vor fi formate special pentru clasa pregatitoare

Cadrele didactice care vor preda la clasa pregatitoare vor fi formate incepand cu luna mai.

"Nu avem emotii ca ar putea exista probleme la acest nivel, si acum invatatoarele sunt printre cele mai bine formate cadre didactice din Romania", mai spus ministrul Funeriu.

Parintii vor fi informati despre clasa pregatitoare

In saptamanile care urmeaza, parintii vor primi materiale informative care vor raspunde tuturor intrebarilor lor privind clasa pregatitoare. De asemenea, la momentul inscrierii parintii vor primi, in premiera, un ghid cu tot ceea ce trebuie sa stie pentru scolarizarea copilului.

"Parintii vor beneficia de o campanie de informare fara precedent in invatamantul romanesc, tot aparatul Ministerului si inspectoratelor este mobilizat in acest sens", a subliniat ministrul Funeriu.

Clasa pregatitoare nu fura un an din copilarie

Clasa pregatitoare inlatura trecerea brutala de la gradinita la scoala. Copilul invata jucandu-se si in acelasi timp se familiarizeaza cu atmosfera din scoala.

"Stiu ca multor parinti li se insufla ideea ca prin clasa pregatitoare se «fura un an din copilarie». Acest lucru este total fals, ceea ce facem prin clasa pregatitoare este sa asiguram trecerea lina pentru copil inspre o scolarizare de succes. Copiii vor avea un curriculum nou, adecvat varstei. Ei vor beneficia de resurse ale invatarii, precum jocuri si materiale imprimate gandite pentru varsta lor. Este o practica generala in Europa. Le spun parintilor ca ceea ce se intampla in acest an cu clasa pregatitoare trebuia sa se intample de multi ani, dar lipsa de curaj si viziune au intarziat nepermis acest lucru", a precizat ministrul Educatiei.

"Ghinionul politic al celor care vehiculeaza sperietori pentru parinti este ca eu si echipa ministerului suntem aproape de parinti si mergem la multe sedinte cu parintii, si stim bine despre scopul politic al acestor dezinformari", a subliniat ministrul.

Populatia scolara de clasa I a scazut cu 20 la suta din 2002

Aproximativ 30 la suta dintre copiii unei generatii de sase ani, adica peste 65.000, sunt si in prezent, si au fost si in anii trecuti, cuprinsi in scoli.

"Printre dezinformarile care se livreaza parintilor este si aceea ca nu este potrivit pentru copil sa mearga la sase ani intr-o sala in cladirea unei scoli, la clasa pregatitoare. Le spun parintilor ca pot avea maxima incredere in profesionalismul celor care lucreaza pentru copiii lor. Este cea mai importanta masura impotriva abandonului scolar si a analfabetismului functional din ultimii 20 de ani", a continuat Funeriu.

Din cauza prevederilor vechii legi, peste 20.000 dintre copiii de sase ani nu se afla nici la gradinita, nici la clasa I, a mai spus ministrul.

"Pentru ca noua lege pune in aplicare aceasta masura, acesti copii se vor regasi intr-un context favorabil invatarii. Pentru noi conteaza fiecare dintre acesti copii, fiecare are ceva de castigat din aceasta masura", a explicat ministrul Educatiei.

Potrivit ministrului, copiii care intra in acest sistem vor fi mult mai bine pregatiti.

"Exista abordari politice, insa acest subiect nu trebuie politizat. Doar o minte bolnava poate politiza acest subiect. Nu vor exista niciun fel de probleme in septembrie 2012 cu organizarea clasei pregatitoare. Cred ca in acesti doi ani de mandat lumea s-a obisnuit cu realitatea ca ceea ce facem este foarte riguros la Ministerul Educatiei. Am spus ca vom organiza impecabil bacalaureatul si am facut-o, precum multe altele, asadar nu am emotii", a mai spus Funeriu.

In 2001-2002, in Romania erau 257.000 de copii inscrisi in clasa intai. In 2006-2007 erau 230.000 de copii, iar in 20012-2013 ar putea fi undeva la 200.000 de copii.

"Scaderea populatiei unei transe de varsta cu 20 la suta din 2002 pana astazi, precum si investitiile majore care s-au facut in scoli, si nu numai in mandatul meu, ne asigura ca nu vor fi probleme cu organizarea retelei scolare. Majoritatea covarsitoare a elevilor la clasa pregatitoare vor invata in scoli, iar acolo unde spatiul, eventual, nu o permite, dar exista o gradinita arondata unei scoli, copiii vor continua pentru clasa pregatitoare in cladirea gradinitei. Aceste cazuri se vor intampla in unele locuri din mediul rural, unde, se stie, cladirile scolilor primare si ale gradinitei sunt fie aceleasi, fie una langa alta. Dar aceste cazuri vor fi foarte putine", a adaugat ministrul Funeriu.

Scolile vor fi pregatite la 1 septembrie sa preia clasa pregatitoare

Foarte multe scoli au pentru clasa I banci reglabile si scaune adecvate.

"MECTS organizeaza foarte minutios aceasta clasa pregatitoare. In pofida previziunilor apocaliptice ale unora, MECTS a dovedit, in tot ceea ce a facut pana acum, ca este organizat foarte serios. Sunt convins ca lucrurile vor fi organizate impecabil si pentru clasa pregatitoare, am aceste date si asigurari si de la inspectorii generali scolari, de la directori si primari cu care sunt intr-un continuu dialog", a mai spus ministrul Educatiei.

Mai mult, clasa pregatitoare va descongestiona gradinitele, mai multi copii de trei ani vor avea sansa unui loc la gradinita.

In prezent, peste 62 la suta dintre elevii din clasa I au sapte ani, peste cinci la suta au opt ani, iar unu la suta au noua ani.

Romania, la ora actuala, este una dintre tarile Uniunii Europene, cu cea mai inaintata varsta de incepere a invatamantului obligatoriu.

Unsprezece tari ale Uniunii Europene incep invatamantul obligatoriu inainte de varsta de sase ani. Spre exemplu, Luxemburg, Irlanda de Nord incep la patru ani, Grecia, Cipru, Anglia, Malta, Olanda, Scotia si Ungaria incep la cinci ani. Toate celelalte incep invatamantul obligatoriu la varsta de 6 ani.

"In Romania, in acest an avem peste 62 la suta dintre copii care au inceput invatamantul obligatoriu la sapte ani, iar peste cinci la suta dintre copiii din clasa intai au peste opt ani. Practic, fiecare clasa I din Romania are acum in ea un elev de opt ani care are colegi de sase ani . Un sfert din clasele I de acum au in ele copii de noua ani. Nimeni nu a sesizat pana acum cat de daunator era acest lucru ? Avem chiar si unu la suta dintre copii care incep invatamantul obligatoriu la noua ani. In conditiile in care toata lumea este de acord ca cea mai buna investitie este in educatia timpurile. Cu cat ducem copilul mai devreme in invatamantul obligatoriu, cu atat rezultatele invatarii sunt mai bune si vulnerabilitatile ulterioare sunt mai mici. Cea mai buna investitie este educatia timpurie.Toate studiile arata acest lucru", a explicat ministrul Educatiei.

(Material realizat de Elvira Gheorghita, elvira@mediafax.ro).
Sursa: MEDIAFAX

Articole recomandate

Procurorul General a transmis...
Lista actualizata de medicamente...
Perchezitii DNA la Targu Jiu si la...
Mitropolitul Banatului, Nicolae...
Saptamana Prevenirii Criminalitatii
Noi modificari ale legislatiei...
Un 'Protest in negru' va avea loc...
Sase persoane au decedat intr-un...
Principalele instante de judecata...
Un nou Cod Rutier intra in vigoare...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

1. sechelaru (23-01-2012 10:13:09)
Ce nu se spune de fapt este ca : clasa 0 + clasa a 9(care tot la sc generala o sa se tina) = 10 clase obligatorii si gratuite... restul claselor pe cine va tine punga ;). Binenteles prin aceste ideii se vor aplica in timp... nu toate odata. Adevarat ca un liceu nu este pt toata lumea... Dar sa iei posibilitatea multor copii de a-si continua studiile. Nu sunt deacord. Astfel in ochii politicului se mai inchide o alta gaura neagra.... la fel ca si in sanatate... ce nu aduce bani pt TATA partid ... se inchide!
2. melania (25-01-2012 14:40:24)
Acest tip de invatamant exista deja in cadrul gradinitelor si se numeste GRUPA PREGATITOARE, unde copiii invata in cadrul unor activitati structurate sub forma de joc. programa dupa care se preda in cadrul invatamantului prescolar vizeaza tocmai aspectele pe care ministrul vrea sa le atinga in noua clasa. ne complicam aiurea in loc sa investim in gradinite unde exista deja spatiul adecvat si personal specializat. domnul mistru a afirmat atunci cand a instituit aceasta clasa 0 ca trebuie sa ii scoatem pe copii mai devreme din gradinite, unde doar se joaca, si sa ii familiarizam mai repede cu scoala. se cam contrazice acum....
3. magdac (25-01-2012 19:22:30)
Acest minister foarte serios masuri destepte, dar numai pe hartie. Scolile NU sunt pregatite pentru copii de 6 ani.Nu sunt clase, nu sunt cadre, nu este programa, nu sunt materiale. Intr-o Romanie in care scolile nu au bani de xerox si profesorii se intreaba in fiecare luna daca isi iau banii la timp, vorbim de copilarie respectata si de materiale adecvate in clasa zero???? Analfabetismul nu se combate cu legi de turma, domnule ministru!!!! Copilul meu o sa faca grupa pregatitoare la gradinita sau il tin un an acasa. Nu concep ca el sa sufere fiindca s-a nascut intr-un an prost!
4. Lavinia (25-01-2012 21:18:22)
Domnul Funariu nu stie s alege 2 vorbe dar face reforma..Copii de 6 ani vor fi la aceeasi scoala cu cei de 14..nu? Si bineinteles nu se va dormi la pranz..ca presupun ca nu dotati cu patuturi..in grupa pregatitoare d e la gradinita se facea tot ce spuneti acum..dar ca sa dam bine in Europa hai sa facem ca ei...sunt total contra!!!
5. alabalaportocala (26-01-2012 09:30:18)
Dl. Funeriu, inafara de faptul ca este paralel cu ce inseamna invatamintul romanesc, constat acum că este și perpendicular! El face legi de dragul legilor, așa ca să semneze cu numele lui pe ceva. Evident că gradiniteșe au clasă pregătitoare, evident că la copii la este foarte bine în gradi, au mâncare și somn de amiaza. M-as mira foarte tare să vad ca vor exista in marile colgii naționale pătuțuri de dormit și locuri de joaca. Domnule ministru, maturizează-tă și dă-ți tu copilul la o asmenea Grupă 0!!!
6. sunshine (26-01-2012 09:34:03)
Hai ca poate avem noroc si pica guvernul acesta penibil. Si atunci poate va veni cineva cu capul pe umar si va mai reglementa prostiile d-lui acesta "ministru"
7. antonia (27-01-2012 09:43:19)
si fetita mea s-a nascut in anul de gratie 2006 si, cu groaza, am luat la cunostinta decizia ministrului funeriu de a ne da copiii la clasa 0. M-am revoltat, am sperat si inca mai sper sa nu se puna in aplicare asemenea stupiditate..fetita mea este deja in grupa pregatitoare, la gradi si nu vad rostul repetarii acestei clase..care ne va complica foarte mult vietile.sper sa pice guvernul!!!!!!
8. mara (28-01-2012 00:44:54)
Aberatii si numai aberatii.Scoala pe care am facut-o noi pana on 90 a fost de foarte buna calitate. Tampitii care au guverenat dupa Revolutie au stricat totul. Manuale alternative,testari nationale peste testari nationale. Si rezultate zero.Si ce le ofera statul ca si compensatie dupa terminarea scolii...somajul! Sa va fie rusine tuturor tampitilor care ati stricat tot ce era bun in tara asta!
9. VALI (28-01-2012 22:08:49)
DRAGILOR, IN PRIMUL RAND CA NU SE NUMESTE GRUPA 0 CI GRUPA PREGATITOARE.DAR VREAU SA VA PREVIN CA IN CONSILIILE LOCALE SUN TOT FELUL DE OAMENI DEPASITI DE SITUATIE ASA CUM ESTE LA MANGALIA O OARECARE PERSOANA CHIAR DACA ESTE INVATATOARE SI AR TREBUI SA CUNOASCA CEL MAI BINE LEGEA. STITI CE TUPEU CA TRIMITE TOATE GRADINITELE DIN ORASI STRUCTURI SCOLILOR FARA SA SE CONSULTE CU NIMENI CAND CLAR, MINISTRUL SPUNE CA GRUPA PREGATITOARE SE VA DESFASURA IN SCOLI. CLAR NU? SI LA GRADINITA GRUPA PREGATITOARE SE DESFASURA FOARTE BINE DUPA CURRICULUM NATIONAL DAR DACA ASA STAU LUCRURILE SI VREM SA NE ALINIEM UNIUNI EUROPENE O VOM FACE. INREBAREA ESTE CE FAC PRIMARIILE DACA VOR PUTEA ASIGURA CELE NECESARE UNEI BUNE DESFASURARI A ACESTEI ACTIVITATI? EI NU ASIGURA CALDURA IN APARTAMENRE, SE SCHIMBA PRIMARII CA CIORAPII, AZI E UNUL MAINE E ALTUL. VAI DE NOI. IMI ESTE MILA DE COPIII SI PARINTII ACESTORA. LA GRADINITA LI SE ASIGURA TOTUL SI PLECAU SI PREGATITI PENTRU SCOALA. PARTENERIATUL GRADINITEA FAMILIA FUNCTIONEAZA FOARTE BINE, CEL PUTIN LA NOI. CINE VA PREDA LA GRUPA PREGATITOARE? PAI LA MANGALIA NU PREA SUNT INVATATOARE CU DULA CALIFICARE . ACUM AU INCEPUT SA-SI PUNA INTREBAREA CE VOR FACE. EI, DRAGELOR INVATATOARE CAND AUZEATI DE FACULTATE SPUNEATI ,,MAI SA FIE A TERMINAT SI ASTA CE-O SA FACA CU FACULTATEA? UITE CE O SA FACA ARE SA VA IA LOCUL CELE TINERE CARE UNELE SUNT SUPER DE DESTEPTE SI APRECIATE DE COLECTIVUL IN CARE LUCREAZA. TOTUSI GRUPA PREGATITOARE TREBUIA SA RAMANA LA GRADINITA. EDUCATOAREA ALTFEL SE COMPORTA CU UN PRESCOLAR.SI COPILUL ALTFEL O VEDE PE EDUCATOARE. CUM SE VA JUCA INVATATOAREA CU COPILUL PRESCOLAR ? N-O VAD DECAT DURA, AROGANTA CU MAMICILE, PRIVESTE DE SUS TOTUL. PENTRU EVALUARE PRIMA NOTA. ACUM TRBUIE SA DEA BULINE DE DIFERITE CULORI. CE VETI FACE DOAMNELOR INVATATOARE? SUNT FOARTE CURIOASA. SUCCES!
10. Mamitzica (30-01-2012 09:41:57)
D-l "Ministru" ar fi bine sa mai invete niste sociologie si matematica...Nr.de copii din clasa intai scade de la an la an, mai ales, datorita scaderii natalitatii din Romania. Ii doresc sa gaseasca macar o mama multumita de modificarea ce o anunta. Sunt ferm convinsa ca nu va gasi. Si asta nu datorita unei politizari a subiectului, deoarece mamele nu prea au timp de politica ci sunt preocupate de cresterea copiilor lor. In plus de asta ne intoarcem la conceptul de copii cu "cheia la gat", care dupa ce sosesc acasa de la scoala n-au decat sa stea nesupravegheati cateva ore pana sosesc si parintii lor acasa. La asta v-ati gandit d-le asa zis Ministru? S-au bonele ni le asigurati drept bonus (platite de Minister bineinteles)? Macar mai creati niste locuri de munca...In speranta ca ceva se va intampla intre timp (de ex. abrogarea acestei legi in urma remanierii Guvernului)le doresc tuturor mamelor sa tina fruntea sus! Exista o speranta in toate...
11. Miru (30-01-2012 13:48:41)
am un baietel de 5 ani care va trece prin acesta schimbare majora, intr-adevar parerile si simtirile fiecruia sunt impartite, si eu ma gandesc cum vor fi supravegheati la acea varsta cand ies in pauze, sau can pleaca la baue pe coridoarele lungi, si eu ma gandesc la faptul ca o invatatoare cu siguranta nu le va fi la fel de aproape ca o educatoare. Ma mai gandesc si la faptul ca la catedra vor ajunge tinere abia iesite de pe bancile facultatii fara pic de experienta, sau mai rau, suplinitori, ptr ca in ultimii ani nu multi tineri si-au mai dorit sa lucreze in sistem. In acelas timp imi vad copilul intereseat de lucruri diferite de cele pe care le face la gradinita, nu mai este interesat in a se juca cu masinute, ci este curios, vrea sa cunosca, imi cere sa ii citesc despre multe lucruri si sunt de parere ca daca ar mai petrece inca un an in gradinita ar fi o pierdere pentru el. Sunt pregatita sa trecem impreuna prin aceasta schimbare, nu am toate raspunsurile dar cu siguranta vom gasi solutii. Cat despre schimbare, cu regret va spun ca este vina noastra ca atunci cand avem ceva de spus nu spunem, este vina noastra ca asteptam ca altii sa ia atitudine si noua doar sa ni se intample lucrurile bune, vrem sa fim europeni dar nu suntem pregatiti sa lucram ca europenii.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania