Astazi, 18 Septembrie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

etichete: maria salaru, lansare, album, sarbatori, iarna, romani, 2013

Bacău: Cântăreaţa Maria Şalaru a lansat albumul de videoclipuri ,,Sărbători de Iarnă la români.Colinda de la bunici'

(10 decembrie, ora 16:00) Solista de folclor Maria Şalaru a lansat la Bacău, sub genericul 'Sărbători de Iarnă la români.Colinda de la bunici', un album de videoclipuri conţinând 50 de colinde tradiţionale româneşti, precum şi cântece populare specifice sărbătorilor de iarnă în zona judeţelor Moldovei.

'Din colbul uitării am readus la viaţă cântece minunate, colinde şi obiceiuri strămoşeşti, având colaborarea elevilor mei, 'bobocei' şi 'floricele' membri ai grupurilor vocale folclorice ale Şcolii Populare de Artă ori ai Asociaţiei Culturale 'Floricica'. Am realizat acest album într-un decor de basm, la Casa Bunicilor din preajma Mănăstirii Humor, precum şi la Slănic Moldova', a declarat, marţi, Maria Şalaru.

Solista a mărturisit, pentru AGERPRES, că iniţiativa realizării albumului a fost atât urmarea faptului că 'nu este datorie mai vrednică de a fi împlinită de către un solist de folclor ca aceea de a-i face părtaşi pe români, în special pe tineri, la bunurile primite în dar de la înţelepţii bătrâni ai neamului românesc', dar şi pentru că 'din păcate, creaţiile folclorice româneşti sunt din ce în ce mai puţin respectate şi iubite chiar în ţară, fiind socotite anacronice de către cei snobi'.

'Mesajul subliminal al acestui album îl constituie îndemnul adresat auditoriului de a se apleca cu interes, iubire şi preţuire către comorile artei populare, fapt ce îl va conduce la neaşteptate, de mulţi, satisfacţii culturale, dar şi la o tresărire şi o bucurie cu privire la frumuseţea, bogăţia folclorului românesc, determinând o tonifiere a sentimentului de participare la viaţa acestei ţări', a spus Maria Şalaru.

Solista a precizat că 'o bună parte a cheltuielilor pentru apariţia videoalbumului a fost suportată de părinţii micilor artişti, strângându-se astfel suma de 4.000 de euro'.

Lansarea albumului, al şaptelea din 'Amintiri peste timp' iniţiată de Maria Şalaru, a reunit alături de micii protagonişti ai videoclipurilor şi pe părinţii acestora, reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi băcăuani iubitori ai muzicii populare şi tradiţiilor.

Sursa: Agerpres

Articole recomandate

Un pieton şi un biciclist au fost...
Echipa ISU Bacău a câştigat...
Voluntari elevi, invitaţi să...
Expoziţia-concurs 'Saloanele...
Romanian Top Hits Music Awards...
(AUDIO) Au început Zilelor...
Expoziţie cu lucrări de...
Complexul Muzeal din Bacău...
Târgul voluntarilor la Bacău
(Documentar Agerpres) AEROSTAR - 60...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania