Astazi, 16 Octombrie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

Galaţi, angajaţi, combinat, ArcelorMittal

(AUDIO) Galaţi: Numărul de angajaţi din combinatul ArcelorMittal ar putea continua să scadă

(3 septembrie, ora 19:15) Numărul de angajaţi din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi ar putea continua să scadă, conducerea analizând, în prezent, fiecare loc de muncă, a anunţat directorul de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu.

'Numărul de angajaţi ar putea continua să scadă, pentru că avem în prezent un proiect care analizează fiecare loc de muncă, încărcarea fiecărui om, pe echipe de producţie, TESA, tot. Iar concluzia de până acum arată că încă se mai poate să reducem numărul de salariaţi. Vom avea în viitor un fenomen straniu - va creşte producţia şi va scădea numărul de angajaţi, spre deosebire de anii de dinainte de privatizare, când creştea numărul salariaţilor şi scădea producţia', a declarat Dumitrescu.

De la cei peste 30.000 de angajaţi, câţi avea combinatul înainte de privatizare, în prezent, după plecarea recentă a celor 365 de muncitori prin programul de prepensionare, combinatul mai are doar 6.600, diferenţa reprezentând-o siderurgiştii care au plecat, în ultimii 13 ani, prin diverse programe de autodisponibilizare.

Cei 6.600 de muncitori rămaşi în combinat fac, teoretic, munca celor care au renunţat la joburi. Sindicatele avertizează de ani de zile deja că un volum crescut de muncă pe fiecare angajat ar putea ridica probleme de securitate în muncă, deoarece un muncitor obosit este predispus accidentelor de muncă.

Compania susţine însă că nu există un astfel de pericol.

'Nu, nu există un astfel de pericol, pentru că în paralel dezvoltăm proiecte foarte mari pentru protecţia muncii. De exemplu, folosim un tip de schele care salvează vieţi, schele cu standarde de calitate vest europene, cum puţine companii din România deţin acum. Au fost luate şi alte măsuri în domeniul securităţii muncii, precum 'linia vieţii' sau achiziţionarea de echipamente de protecţie la nivel internaţional. Toate acestea şi-au arătat efectele în timp, căci numărul de accidente pe mia de angajaţi a scăzut foarte mult, cu excepţia regretabilă a acestui an, când am avut două evenimente nefericite. Dar nu trebuie uitat că în afară de acest an, am avut trei ani consecutivi în care nu a existat niciun accident mortal de muncă, ceea ce reprezintă rezultatul unui efort foarte mare făcut în ultimii cinci-şapte ani pe linia securităţii în muncă, care acum începe să-şi arate efectele', a precizat Dorian Dumitrescu.

purtătorul de cuvânt al Arcelor Mittal Galaţi, Dorian Dumitrescu
Sursa: Rador, Agerpres

Articole recomandate

Galaţi: Un sfert dintre...
(AUDIO) Un român a obţinut, în...
Primul focar de boala limbii...
Galaţi: Au fost confirmate două...
(AUDIO) Galați: Ancheta în cazul...
(NEWS ALERT/ AUDIO) Accident mortal...
Primăria Galați a fost amendată...
Galaţi: ITM a suspendat...
Galaţi: Primării sancţionate de...
Bolnavii de cancer pot relua...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania