Astazi, 20 Iulie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

Etichete> stadion, bacau, lucrari, modernizare, radio iasi, septembrie 2013

Au debutat lucrările de modernizare a terenului de joc şi a pistei de atletism la Stadionul Municipal din Bacău

(3 septembrie 2013, ora 15:40) Lucrările de reabilitare şi modernizare a terenului de joc şi pistei de atletism de pe Stadionul Municipal din Bacău au debutat marţi, inginerii găsind şi o soluţie menită a permite intrarea utilajelor grele fără a se dărâma o parte a tribunei B.

''S-a săpat sub pasajul pentru spectatori de la această zonă a stadionului, asigurându-se încă un metru pe verticală pentru accesul camioanelor şi utilajelor mari necesare efectuării lucrărilor în condiţii de costuri reduse', a declarat Ionuţ Tomescu, purtător de cuvânt al primăriei băcăuane, proprietara bazei sportive situate în chiar centrul municipiului.
 
Debutul lucrărilor survine la mai puţin de o săptămână după ce primarul Bacăului, Romeo Stavarache, semnase contractul de efectuare a investiţiei în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal şi cu Federaţia Română de Atletism.
Valoarea acesteia se ridică, în prima fază de execuţie, la 1,53 milioane de lei, presupunând lucrări ce includ schimbarea gazonului, dar şi de drenare, încălzire, irigare computerizată. La pista de atletism se vor realiza decaparea, lărgirea suprafeţei de alergare cu încă două culoare şi pregătirea zonei de alergat până la balastare. În a doua fază a lucrărilor, pentru care urmează a se semna un alt contract, se va termina de realizat pista de alergări, cu betonarea ei şi, apoi, montarea suprafeţei sintetice de alergare, precum şi reabilitarea vestiarelor şi celorlalte suprafeţe interioare. 
 
Întreaga investiţie, evaluată la 3.765.560 de lei, este prevăzută a se finaliza în şapte luni de la ordinul de începere a lucrărilor.
Stadionul din Bacău, în forma sa actuală a fost terminat în 1971, de atunci cunoscând doar lucrări de reabilitare şi întreţinere, fără a se mai efectua investiţii mari în modernizarea sa, cu excepţia montării instalaţiei de nocturnă în anul 1998.
 
''Începem modernizarea stadionului cu sprijinul federaţiilor de atletism şi de fotbal, cea dintâi susţinând administraţia băcăuană în proiectul şi documentaţia pentru pista de atletism, iar a doua prin alocarea banilor pentru refacerea gazonului. La finalul lucrărilor, vrem să oferim toate condiţiile ca în Bacău să se poată desfăşura competiţii naţionale şi internaţionale', a declarat miercuri Romeo Stavarache.
 
Potrivit acestuia, subordonat aceluiaşi scop este şi un al treilea proiect de modernizare a stadionului băcăuan, ce vizează infrastructura exterioară şi acoperirea tribunelor.
În prezent, este finalizată şi documentaţia tehnică, alocat terenul şi deschisă licitaţia pentru construirea în municipiul Bacău a unei mari baze sportive, în care principala 'piesă' va fi o sală polivalentă ce urmează a fi omologată pentru mari competiţii internaţionale de sală, putând găzdui aproximativ 7.200 de spectatori.
Sursa: Agerpres

Articole recomandate

Contractul de concesionare a...
Judeţul Bacău, lider în...
Au fost finalizate lucrările de...
CET Bacău are datorii de 22...
La Bacău, taxa la externare,...
Dan Şova: "Pe alocarea...
240 de contoare de energie...
Profit, pe anul 2012, pentrul...
(AUDIO) Modernizări cu investiţii...
Bacău: Societatea deţinătoare a...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania