Astazi, 19 August, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

Etichete: vulnerabil, formare, radio iasi, vrancea, focsani, septembrie 2013

Atelier de formare profesională pentru 20 de tineri vulnerabili din Focşani

(5 septembrie 2013, ora 16:40) Un număr de 20 tineri vulnerabili aflaţi în evidenţele Direcţiei de protecţie socială Vrancea vor fi instruiţi în următorul an la un atelier de formare profesională inaugurat marţi, la Focşani, de UNICEF în parteneriat cu autorităţile locale şi Wella Professionals.
 

Sandie Blanchet, reprezentant UNICEF România, a declarat, în conferinţa de presă organizată cu ocazia deschiderii atelierului, că programul va fi extins şi în alte judeţe ale ţării în funcţie de reacţia autorităţilor locale şi a apreciat că este un demers inovativ de mentorat în beneficiul tinerilor instituţionalizaţi din judeţul Vrancea.
 
'Este o mare plăcere să fim azi aici în Focşani. Acest atelier este parte a unui parteneriat pentru a proteja copiii vulnerabili cu vârste sub 18 ani. Partenerul nostru Wella sprijină acest model în 30 de comunităţi din Romania.(..) Au fost identificate acele familii care au nevoie de ajutor.Existenţa unui asistent social are ca rezultat îmbunătăţirea vieţii lor, protejându-i de violenţă şi marginalizare. Această abordare este mai eficientă decât proiecte de protecţie. UNICEF ar dori să sublinieze că serviciile medicale sunt investiţii în educarea copiilor şi parteneriatul e mai mult decât sprijin financiar. Se deschide un atelier de coafură pentru a oferi o oportunitate tinerilor adolescenţi, ei vor deprinde abilităţi de viaţa independentă pentru a putea obţine o slujbă', a declarat oficialul UNICEF.
 
Mehdi Shili, Wella Project Manager, a subliniat deschiderea firmei pentru susţinerea programului social început în urmă cu trei ani.
'La Focşani este al treilea centru inaugurat, se oferă oportunitatea de a schimba viaţa tinerilor şi mentorilor care participă la program. Am mai dezvoltat asemenea iniţiative şi în Brazilia. Noi sperăm să mergem şi în alte judeţe', a spus Shili.
 
Tinerii vor fi instruiţi într-un program intensiv de opt ore zilnic cu specialiştii Wella, care pun accent pe calitate.
Vicepreşedinte Consiliul Judeţean Vrancea, Dragoş Bârlădeanu, a apreciat importanţa evenimentului.
'Ne face o deosebită onoare să fim gazdele acestui eveniment important pentru judeţul Vrancea. Deschiderea primului atelier de formare este o recunoaştere a faptului că autorităţile locale fac eforturi de a-i sprijini pe tinerii vulnerabili. Au lucrat împotriva violenţei şi abuzurilor. Experienţa arată că un parteneriat între autorităţile locale, ONG şi companii poate asigura o şansă mai bună. Este o şansă extraordinară pentru ei să înveţe de la cei mai buni stilişti din lume', a spus Bârlădeanu.
 
Unul din tinerii beneficiari, Ionel Căpăţână, a declarat că a ales acest curs din plăcerea de a face oamenii mai frumoşi.
'Vă spun ca fac parte din următoarea generaţie de hair stilişti. Am ales acest curs din dorinţa de a face oamenii să arate mai frumoşi. Consider că e o oportunitate pentru copiii din Vrancea. Suntem foarte mulţumiţi de ceea ce se face în atelierul nostru', a spus el.
În fiecare an, aproximativ 20 de adolescenţi vulnerabili (băieţi şi fete) din sistemul public de protecţie socială sau provenind din familii foarte sărace vor beneficia de training şi mentorat în cadrul acestui proiect care se va derula timp de doi ani în România.
 
Adolescenţii au şansa de a interacţiona cu profesionişti de succes şi să facă primii paşi pentru o carieră în acest domeniu. Cei 10 mentori care vor veni în România sunt din Australia, Austria, Germania, Elveţia, Olanda. 
Atelierul de Formare din Focşani este parte a demersurilor UNICEF în România de a creşte accesul la educaţie de calitate, de a proteja copiii vulnerabili împotriva violenţei şi a abuzului, de a promova un stil de viaţă sănătos şi a oferi adolescenţilor vulnerabili şansa la o viaţă mai bună. Fondurile de la Wella sprijină iniţiativa UNICEF 'Prima Prioritate: Niciun Copil Invizibil' (acces la serviciile bazate pe comunitate, ataşată o prezentare) în peste 30 de comunităţi din 8 judeţe din N-E ţării, inclusiv Atelierul de Formare din Focşani. Prin intermediul parteneriatului Wella - UNICEF, 7.000 de tineri din Brazilia au beneficiat şi ei de pregătire în deprinderi diferite
Sursa: Agerpres

Articole recomandate

Un bărbat de 63 de ani, din...
Trei călători răniţi după ce...
(AUDIO) Nici luna august nu se va...
(AUDIO) În judeţul Vrancea au...
(AUDIO) Angajaţii Camerei Agricole...
Prefectura Vrancea va acorda...
Spitalele vrâncene au obţinut...
Banii de pensii sau coletele,...
Focşănenii rămân fără apă...
O femeie a murit după ce s-a...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania