Astazi, 20 Iulie, 2019
Stiri Radio Iasi

Meteo

Prognoza Meteo

Curs Valutar

1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 4.0244 RON
1 GBP = 6.0097 RON
1 CHF = 4.2309 RON
1 XAU = 157.84 RON

Newsletter


Horoscop

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti Balanta

 

Amenzi de un miliard pentru schelele ucigase


Inspectia Muncii Vaslui a sanctionat 16 firme din construct ii cu amenzi in valoare de 100.000 lei (un miliarde de lei vechi). Din cauza neregulilor descoperite pe santiere, inspectorii au sistat activitatea la doua puncte de lucru. Principala abatere de la normele de protectia a muncii este folositea schelelor improvizate. In perioada 2008 – 2012, in judetul Vaslui s-au inregistrat 121 accidente soldate cu incapacitate temporara de munca si alte 17 accidente mortale.

Timp de doua zile, Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Vaslui a desfasurat o campania de verificare a respectarii normelor de securitate si sanatate de munca in domeniul constructiilor. Verificarile au avut loc la sfarsitul lunii august, pe fondul inregistrarii unui numar mare de accidente de munca grave in randul salariatilor din constructii. Actiunile de inspectie s-au soldat cu sanctionarea a 16 societati din sectorul constructiilor, valoarea amenzilor fiind de 100.000 de lei. Aniela Adimi, inspectorul sef adjunct al ITM Vaslui, a spus ca principala deficienta de pe urma carora s-au petrecut accidente de munca este utilizare de schele neconforme. "Noi am sistat activitatea la doua puncte de lucru din constructii, dupa ce am constatat ca schelele care erau utilizate la lucrari nu respectau prevederile legale. Din cauza lipsei de echipamente conforme, in urma caderilor de la inaltime, in judet au avut loc mai multe accidente grave. Pentru lucrul la inaltime, angajatori trebuie sa respecte trei conditii: folosirea de echipamente de protectie specifice lucrului la inaltime, examenul medical, prin care sa se stabilieasca ca o persoana este apta pentru a lucra la inaltime, si folosirea de schele care sa respecte legislatia. Constructiile sunt pe primul loc in ceea ce priveste numarul de accidente mortale sau cu incapacitate de munca", a precizat Aniela Adimi.

138 accidente de munca in ultimii cinci ani

In perioada 2008 – 2012, la nivelul judetului Vaslui s-au inregistrat 121 accidente cu incapacitate temporara de munca si 17 accidente mortale. Conform datelor ITM Vaslui, in anul 2008 s-au inregistrat 34 accidente cu incapacitate temporara si 6 accidente mortale, in 2009 au fost 13 accidente cu incapacitate temporara si doua accidente mortale, in 2010 s-au inregiatrat 27 accidente cu incapacitate temporara si 4 accidente mortale, in 2011 au fost 21 accidente cu incapacitate temporara si doua accidente mortale, iar in 2012 s-au inregistrat 26 accidente cu incapacitate temporara si 3 accidente mortale. Reprezentantii ITM sus- tin ca, pe fondul inchiderii unitatilor industriale de la nivelul judetului, in ultimii trei ani, numarul accidentelor de munca s-a stabilizat. Domeniile in care se inregistreaza cele mai multe accidente de munca continua sa fie constructiile si agricultura.
Sursa: Monitorul de Vaslui

Articole recomandate

Siguranta alimentatiei, tema a...
Obligatii declarative – luna...
Oferta bogata a liceelor vasluiene...
Sarbatori Pascale in siguranta
Investitii si dezvoltare, nu amenzi!
Spitalul Negresti, scheletul din...
Drumurile proaste, cosmarul...
57 de solicitari in trei zile...
Debut ezoteric al «Scolii...
DSVSA a inchis patru operatori...

Adauga un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Inca nu exista comentarii pentru acest articol.

Citatul Zilei

"Adevărurile fundamentale rămân aceleaşi pentru toate timpurile."
A.D.Xenopol

Poza Zilei

ad xenopol
© 2010 - Radio Iasi Romania